RTU vadība studentiem vēl veiksmi un labas sekmes jaunajā studiju gadā

1. septembris, 2014
.
.
.

Pirmdien, 1. septembrī, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studenti un mācībspēki Ķīpsalas kolonādē svinīgi sagaidīja jauno studiju gadu. Pirmā kursa studentus sveica RTU vadība, kā arī kultūras un sporta kolektīvi.

Sveicot jaunos studentus, RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis uzsvēra, ka, izvēloties studijas RTU, studentiem paveras iespējas kļūt par tehnoloģisko izmaiņu veicinātājiem. Tam par piemēru kalpo daudzi RTU absolventi, kas savulaik ieviesuši novitātes dažādās inženierzinātņu jomās. L. Ribickis atzīmēja, ka raugās uz RTU studentiem ne vien kā topošajiem inženieriem, bet arī uzņēmējiem. Rektors vēlēja izturību, draudzību un neatlaidību, iegūstot zināšanas visos turpmākajos studiju gadus.

RTU mācību prorektors profesors Uldis Sukovskis studentus apsveica ar izvēli turpmākos studiju gadus saistīt ar RTU, akcentējot to, ka RTU absolventi ir ļoti veiksmīgi savā profesionālajā karjerā, jo RTU jau trešo gadu darba devēju vidū ir pieprasītākā augstskola Latvijā.

Dekānu vārdā studentus uzrunāja RTU Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes dekāns profesors Oskars Krievs, Viņš sveica studentus ar jauna dzīves posma sākumu, uzsverot, ka studiju laiks ir viens no skaistākajiem laikiem cilvēka dzīvē, kā arī uzteica studentu izvēli studēt inženierzinātnes, jo «inženieri jebkurā civilizētā sabiedrībā ir nemainīga vērtība». O. Krievs jaunajiem studentiem novēlēja pret studiju laikā doto brīvību neizturēties vieglprātīgi, bet izmantot to lietderīgi, uzkrājot jaunas zināšanas, jo «nav kauns nezināt, ir kauns negribēt zināt».

RTU pirmā kursa studentus sveica arī RTU Studentu parlamenta prezidente Ilva Grigorjeva, Sporta kluba vadītāja Sanita Vīlistere un Sporta katedras vadītājs Viktors Bondars, RTU Kultūras centra direktore Asja Visocka, Zinātniskās bibliotēkas direktore Aija Janbicka un citas RTU amatpersonas.

Jaunos studentus ar šīs vasaras skaistākā uzveduma «Lec, saulīte!» solo deju, kā arī latviešu tautas deju priecēja RTU Tautas deju ansamblis «Vektors». Tā mākslinieciskais  vadītājs Uldis Šteins klātesošos iepazīstināja arī ar «Vektora» jauno repetitori Dagmāru Leju. Savukārt RTU sportistu meistarību un talantu demonstrēja RTU karsēju komanda.

Pirms svinīgā pasākuma un arī pēc tā Studentu parlamenta telpās, Āzenes ielā 22, bija iespējams iegādāties RTU Studiju plānotājus un iegūt svarīgāko informāciju. Studentiem bija iespēja arī nofotografēties ar RTU Studentu parlamenta lāci. Pēc svinīgās studiju gada atklāšanas studenti devās uz savām fakultātēm, lai tiktos ar padomniekiem, kas pastāstīja svarīgāko informāciju, kas nepieciešama veiksmīgam studiju sākumam.

Galerija apskatāma šeit.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

1. septembris, 2014 plkst. 14:59

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi