RTU varēs apskatīt jauno arhitektu diplomprojektu izstādi

18. janvāris, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultāte (RTU APF) aicina uz šā gada absolventu diplomprojektu izstādes «Amaze» un tai veltītā diplomprojektu kataloga atklāšanu piektdien, 22. janvārī, plkst. 17.30 Ķīpsalas ielā 6, Rīgā. Pēc tam notiks APF absolventu izlaidums.

Šogad fakultāti absolvē 37 jaunie arhitekti. Diplomprojektos viņi pārsvarā risinājuši telpiskās vides attīstības uzdevumus, par kuriem pēdējā laikādaudz diskutēts. Tapusi vīzija par «Rail Baltica» staciju lidostā Rīga, priekšlikums Latvijas Nacionālā teātra paplašināšanai, Laikmetīgās mākslas muzeja projekts, jauniešu aktivitāšu centrs Ādažos, teātra mākslas telpa Rīgā pie Dailes teātra.  

Āgenskalna ūdenstorņa revitalizācijas projektā un Daugavgrīvas cietokšņa nākotnes vīzijā APF absolventi meklējuši risinājumus ar vēsturiskā mantojuma uzturēšanu saistītām problēmām. Savukārt Cēsu alus darītavas revitalizācijas priekšlikums ir veiksmīgs piemērs, kā saglabāt un paaugstināt vides kvalitāti industriālā mantojuma teritorijās, izmantojot publiskas aktivitātes. Divi ambiciozi diplomprojekti – Infekciju slimību pētniecības centrs un Mobilā slimnīca (abi Pekinā, Ķīnā) – demonstrē mūsdienu globālos izaicinājumus.

Šogad APF absolventi sevi piesaka ar devīzi – vārdu spēli – angļu valodā: «We are here to amaze. There is no amaze without a maze»(Mēs esam šeit lai pārsteigtu. Nav pārsteiguma bez labirinta), salīdzinot aizvadītos studiju gadus ar labirintu, kurā katrs meklējis savu rokrakstu.

APF dekāns profesors Uģis Bratuškins atzīst, ka diplomandi ir bijuši drosmīgi diplomprojektu tematu izvēlē un nav vairījušies risināt uzdevumus, kur nepieciešams izvērtēt un līdzsvarot savstarpēji pretrunīgus vides attīstības ietekmējošus faktorus. Viņaprāt, uzteicams ir jauno entuziasms un vēlme darīt pasauli labāku.

Diplomprojektuizstādi varēs apskatīt no 22. janvāra līdz 22. februārim RTU APF 1. stāva ātrijā, Ķīpsalas ielā 6. Izstādi atbalsta: SIA «Agni», «Cherry picking», SIA «EBS», «ISOVER Saint-Gobain»,SIA «Raunas ceplis», SIA «Saldus pārtikas kombināts», savukārt diplomprojektu kataloga izdošanu – Valsts kultūrkapitāla fonds.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

18. janvāris, 2016 plkst. 14:17

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi