RTU vēsture prezentēta starptautiskajā konferencē «Izglītība, karš un miers»

1. augusts, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Humanitārā institūta vadošā pētniece Alīda Zigmunde ar referātu «Rīgas Politehniskā institūta darbība Pirmā pasaules kara laikā» uzstājusies 36. Starptautiskajā izglītības vēsturnieku konferencē («The International Standing Conference on the History of Education» – «ISCHE») «Izglītība, karš un miers».

Konference no 23. līdz 26. jūlijam norisinājās Londonā, pieminot Pirmo pasaules karu, kas sākās pirms 100 gadiem, 1914. gada vasarā, un tajā piedalījās ap 500 zinātnieku no dažādām pasaules valstīm.

Konferencē tika atsegti ar izglītību saistāmi kara un miera temata aspekti, tostarp kara un politisko notikumu ietekme uz izglītību, sieviešu loma izglītībā, mācību procesa norise kara laikā,  holokausts un tā atspoguļojums vēstures mācību grāmatās, skolās dziedāto dziesmu tematika u.c.

A. Zigmunde referātā iepazīstināja ar RTU (toreizējā Rīgas Politehniskā institūta – RPI)  darbību Pirmā pasaules kara laikā, aprakstot gan mācību procesa norisi, gan RPI ēkas un iestādes likteni. 20. gadsimtā pasaule piedzīvoja gan Pirmo, gan Otro pasaules karu, tomēr pasaules vēsturē ir bijuši arī daudzi  citi kari, referenti, arī A. Zigmunde, pētījumos un referātos nav aprobežojušies ar Pirmā pasaules kara ietekmes izpēti.

«ISCHE» notiek jau kopš 1978. gada ar mērķi veicināt starptautisko kontaktu un intelektuālo apmaiņu, sadarbību starp izglītības vēstures jomā strādājošajiem, kā arī izglītības vēstures vērtību un tās saistību ar izglītības nozares izpratnes vairošanu.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

1. augusts, 2014 plkst. 10:55

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi