RTU vienojas ar Indijas akadēmiju par kopīgas studiju programmas īstenošanu

4. novembris, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitātes (RTU) vadība ar Indijas Zinātnes un tehnoloģiju sadraudzības pētniecības akadēmijas (Common Wealth Science and Technology Academy for Research – CSTAR) viceprezidentu Adinaraijamu Kalanidi vienojušies par kopīgas studiju programmas veidošanu un sadarbību pētniecībā.

A. Kalanidi ar RTU rektoru akadēmiķi Leonīdu Ribicki apsprieda kopīgas studiju programmas veidošanas iespējas, RTU sadarbojoties ar Indijas augstskolām. Savukārt ar RTU zinātņu prorektoru profesoru Tāli Juhnu tika pārrunātas RTU zinātnieku iespējas piedalīties kopīgos Eiropas Savienības un Indijas pētniecības projektos.

Vizītes laikā Indijas pārstāvis apmeklēja arī Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes telpas, kā arī vairākus RTU pētniecības centrus – Vispārīgās ķīmijas tehnoloģiju institūtu, Modelēšanas un imitācijas katedru, Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūtu, Mehānikas institūtu, Materiālu un konstrukciju institūtu, kā arī Starptautisko ekonomisko sakaru un muitas institūtu.

A. Kalanidi tikās arī ar Dienvidindijas studentiem. Tieši no šī reģiona Indijas studentu skaits RTU ir audzis visstraujāk.

indijas_parstavju_vizite_2.jpg«Rīgas Tehnisko universitāti saskatu kā nozīmīgu sadarbības partneri izglītības un zinātnes veicināšanā Indijā. Pateicoties tās izdevīgajam ģeogrāfiskajam stāvoklim  Baltijas jūras tuvumā, saredzu milzīgu potenciālu veidot kopīgu  studiju programmu ar Indijas augstskolām tieši transporta jomā. Mazsvarīgs nav arī fakts, ka universitāte atrodas Austrumeiropā, veidojot robežšķirtni starp Austrumu un Rietumu pasauli. Ceram kopīgi attīstīt lielus Eiropas Komisijas projektus,» saka A. Kalanidi.

Viņš nākotnē saredz iespējas ar RTU paplašināt sadarbību arī kopīgas arhitektūras programmas veidošanā un uzsver, ka RTU ir ļoti spēcīga inženierzinātņu universitāte, tāpēc «tuvākajos desmit gados RTU noteikti iekļūs pasaules tehnisko universitāšu top 100».

CSTAR pamatuzdevums ir veicināt sadarbību zinātnē starp Indijas un citu valstu vadošajiem pētniecības centriem. Organizācija apvieno daudzu ievērojamu Indijas un arī ārvalstu augstskolu bijušos un esošos sektorus.
A. Kalanidi vizītē RTU bija ieradies no 27. līdz 31. oktobrim. Vizīti organizēja RTU Ārzemju studentu departaments.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

4. novembris, 2014 plkst. 15:10

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi