RTU vizīte uz augstākās izglītības iestādēm Spānijā

12. marts, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis no šī gada 26. februāra līdz 4. martam apmeklēja RTU partneraugstskolas Spānijā, kā arī tikās ar augstākās izglītības iestādēm, ar kurām plānots attīstīt sadarbību.

Vizītessākumā tika apmeklēta Barselonas Autonomā universitāte (Universitat Autònoma de Barcelona), ar kuru RTU ir izveidojusi kopīgu studiju programmu Supply Chain management. Tikšanās laikā tika pārrunāta programmas virzība, kā arī panākta vienošanās par saprašanās memoranda parakstīšanu.

vizite_spanija2.jpgSavukārt Katalonijas Politehniskajā universitātē (Universitat Politècnica de Catalunya) rektors iepazīstināja klātesošos ar studiju un pētniecības iespējām RTU, kā arī vienojās par «Erasmus+» un saprašanās memoranda parakstīšanu abu augstskolu starpā.

Vizītes noslēgumā rektors devās uz Valensiju, kur tikās gan ar Valensijas Politehniskās universitātes, gan arī ar Valensijas Universitātes pārstāvjiem. Abās augstskolās tika panākta vienošanās parakstīt «Erasmus+» sadarbības līgumus, savukārt Valensijas Politehniskajā universitātē sadarbības stiprināšanas ietvaros tika panākta vienošanās par vispārēja sadarbības līguma slēgšanu.

vizite_spanija3.jpgLīdz ar to RTU studentiem un mācībspēkiem turpmāk būs iespēja izmantot Spānijas universitāšu pieredzi un apgūt jaunas zināšanas vecākajās Spānijas augstskolās.

Kopāar rektoru Spāniju apmeklēja zinātņu prorektors, profesors Tālis Juhna,rektora palīdze zinātnes nozarē Ieva Jonaite un rektora ārštata padomnieks, asociētais profesors Toms Torims.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

12. marts, 2014 plkst. 10:36

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi