Šaha festivālā «RTU Open 2015» uzvar Latvijas pārstāvis Aleksejs Širovs

17. augusts, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) organizētajā starptautiskajā šaha festivālā «RTU Open 2015», kas ir Baltijā lielākais un viens no prestižākajiem starptautiskajiem šaha festivāliem Ziemeļeiropā, ir uzvarējis Latvijas superlielmeistars, turnīra 2. numurs Aleksejs Širovs (2702 ELO punkti), kurš turnīra deviņās kārtās guva 7,5 punktus.  

A. Širovs izcīnīja sešas uzvaras, bet trijās partijās spēlēja neizšķirti. Identisks rezultāts ir turnīra 10. numuram (2612 ELO punkti) armēņu lielmeistaram Robertam Hovhannisjanam (Robert Hovhannisyan),taču labāki papildrādītāji un turnīra uzvarētāja gods tika A. Širovam. Jāatzīmē, ka, uzvarot šajā turnīrā, A. Širova reitings ar 1. septembri būs 2712 ELO punkti, kas šobrīd viņu ierindo 34. vietā pasaules reitingā. Savukārt sieviešu konkurencē par uzvarētāju kļuva turnīra 36. numurs (2456 ELO punkti) Polijas lielmeistare Monika Sočko (Monika Socko).

Trešajā vietā ar septiņiem izcīnītiem punktiem ierindojās turnīra 11. numurs (2600 ELO punkti) Kazahstānas lielmeistars Rinats Džumabajevs (Rinat  Jumabayev),kurš izcīnīja septiņas uzvaras un piedzīvoja divus zaudējumus. Jāatzīmē, ka R. Džumabajevs uzvarēja ātrspēlēs turnīrā (rekordliels dalībnieku skaits – 191), izcīnot 9,5 no 11 punktiem. Ceturtajā vietā aridentisku punktu skaitu ierindojās turnīra 1. numurs Latvijas superlielmeistars Igors Kovaļenko (2702 ELO punkti), kurš izcīnīja sešas uzvaras, divas reizes nospēlēja neizšķirti un vienreiz zaudēja.

B turnīrā uzvarēja Latvijas nacionālais meistars Imants Kārkliņš (2219 ELO punkti), izcīnot 8 no 9 punktiem. C turnīrā uzvaru guva Spānijas šahists Tornajs Gomezs Hosū (Tornay Gomez Josu), izcīnot 6 no 7 punktiem. D turnīrā uzvarēja Latvijas šahists Daniels Bogorods, gūstot 6 no 7 punktiem.

Vairāk informācijas par turnīru — festivāla mājaslapā.

«RTU Open» organizē RTU sadarbībā ar Latvijas Šaha federāciju (LŠF), kas ir Starptautiskās Šaha federācijas (FIDE) un Eiropas Šaha savienības (ECU)biedre. LŠF koordinē Latvijas šahistu piedalīšanos nozīmīgās pasaules un Eiropas sacensībās: Pasaules šaha olimpiādē, Pasaules prāta spēlēs, Eiropas jauniešu un pieaugušo čempionātā.

Festivāla ģenerālsponsors ir RTU, atbalstītāji: SIA «RTU-BT1», AS «Olainfarm», SMScredit.lv,Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, zīmols «Valstssportam» un VAS «Latvijas Dzelzceļš» Ritošā sastāva serviss.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

17. augusts, 2015 plkst. 13:22

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi