Starp 21. novembra traģēdijā bojāgājušajiem glābējiem – arī RTU absolvents

22. novembris, 2013
.
.
.

Valsts ugunsdrošības un glābšanas dienests (VUGD) publiskojis Zolitūdes lielveikala drupās bojāgājušo ugunsdzēsēju vārdus – ar lielām skumjām informējam, ka starp dzīvību zaudējušajiem ir arī Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) absolvents Vilnis Šteinītis.

Cenšotiesglābt zem lielveikala sabrukušā jumta iesprostotos cilvēkus, bojā gājuši trīs VUGD darbinieki – Rīgas reģiona pārvaldes 5. daļas komandieris kapteinis Vilnis Šteinītis, Rīgas reģiona pārvaldes 1. daļasinspektors dežurants (vada komandieris) virsleitnants Edgars Reinfelds un Rīgas reģiona pārvaldes 1. daļas ugunsdzēsējs glābējs kaprālis Sergejs Ižiks.  

Citāts no 2011. gada novembra intervijas ar Vilni Šteinīti žurnālā Ir: «Šteinītis ugunsdzēsēja darbā nokļuva nejauši. Bijadiplomēts daiļdārznieks, bet vasarā pirms 13 gadiem nolēma pastrādāt citā jomā – glābšanas darbos. «Man bija 21 gads, un domāju, ka varu sasniegt kaut ko vairāk. Pabeidzu Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžu, tad Rīgas Tehnisko universitāti. Izglītība deva iespēju kļūt par vadītāju. Vislielākais stress glābēju darbā ir saistīts ar cilvēkiem- ja ir cietušie, jāspēj norobežoties no emocijām, lai ātri un precīzi izdarītu savu darbu.»»

Kapteinis Vilnis Šteinītis dzimis 1977. gada 3.aprīlī, sāka dienesta gaitu 1999. gada 25. janvārī kā Rīgas rajona brigādes Saulkrastu daļas ugunsdzēsējs. Kopš 2009. gada 1. jūnija Vilnisbija Rīgas reģiona pārvaldes 5. daļas komandieris. Par savu dienesta pienākumu izcilu pildīšanu ir apbalvots desmit reizes.

RTU izsaka visdziļāko līdzjūtību Viļņa Šteinīša ģimenei, draugiem un kolēģiem, kā arī pārējiem, kuri traģiskajā notikumā zaudējuši tuviniekus vai cietuši paši. Domās mēs esam ar Jums.

RTU Informācijas centrs

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

22. novembris, 2013 plkst. 23:31

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi