Studijām RTU jau pieteikušies 2529 reflektantu

4. jūlijs, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) ir pieteikušies 2529 reflektanti, liecina portāla latvija.lv apkopotie dati.

Reģistrācija pamatstudiju programmās notiks līdz 8. jūlijam RTU centrālajā ēkā Rīgā, Kaļķu ielā 1, darbdienās no plkst. 9 līdz 18 un sestdien no plkst. 9 līdz 13.  

2014./2015. studiju gadā RTU pamatstudiju programmās reflektantiem paredzējusi 2192 valsts budžeta apmaksātas vietas, bet kopumā 2014. gadā RTU ir 7079 budžeta vietas, kas ir vislielākais skaits salīdzinājumā ar pārējām Latvijas augstskolām, jo, reaģējot uz inženierzinātņu speciālistu pieprasījumu darba tirgū, valsts inženierzinātņu studijas ir atzinusi par prioritāti.

Pēdējo gadu tendences liecina, ka reflektantu interese par augsto tehnoloģiju un inženierzinātņu studijām RTU aug. Iespējams, tas ir tieši saistīts ar darba tirgus pieprasījumu. Arī Ekonomikas ministrijas prognozes liecina, ka līdz 2030. gadam darbaspēka pieprasījums turpinās pārkārtoties par labu speciālistiem ar augstāko izglītību un līdz 2020. gadam pieaugs pieprasījums pēc speciālistiem ar augstāko izglītību inženierzinātnēs.

Šogad RTU ir īpaši domājusi par labu servisu un reflektantu ērtībām uzņemšanas formalitāšu kārtošanas laikā. Ir radīta atraktīva vide — improvizēts RTU uzņemšanas parks, lai radītu iespējas jauniešiem uzturēties draudzīgā vidē. Dokumentu iesniedzējiem nav jāstāv garās, nogurdinošās rindās, jo rindas kārtība tiek regulēta elektroniski. Tāpat jaunieši var izmantot RTU karjeras konsultantes pakalpojumus, ar RTU studentu palīdzību pārbaudīt studiju pieteikumu precizitāti, kā arī izmantot bezvadu internetu.

Uzņemšanas 1. kārtas provizoriskie rezultāti tiks paziņoti šā gada 11. jūlijā portālā latvija.lv, kā arī reflektantam personīgi īsziņā vai elektroniskajā vēstulē.

Detalizētu informāciju par uzņemšanu RTU var atrast mājas lapā: http://uznemsana.rtu.lv/

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

4. jūlijs, 2014 plkst. 10:17

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi