Svinīgi atklās RTU Inženierzinātņu vidusskolu

27. augusts, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) aicina uz RTU Inženierzinātņu vidusskolas (IZV) atklāšanas pasākumu, kas notiks ceturtdien, 3. septembrī, plkst. 14 Kronvalda bulvārī 1, Lielajā zālē. Pirmajā mācību gadā konkursa kārtībā no skolas budžeta līdzekļiem finansētajās vietās 10. klasē uzņemti 24 skolēni, kuri apgūs Vispārējās vidējās izglītības matemātikas, dabaszinību un tehnikas virziena programmu.

Atklāšanas pasākumā piedalīsies RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis,IZV vadība, kā arī skolas atbalstītāji. Pasākuma laikā tiks atklāta Goda plāksne, kurā iemūžināti visu uzņēmumu nosaukumi un privātpersonu vārdi, kuri ziedojuši IZV attīstībai. Savukārt atbalstītāju, kuri kampaņā ziedojuši vairāk nekā 500 EUR, vārdus un vēlējumus jaunajai inženieru paaudzei varēs aplūkot, iegravētus skolas kāpnēs. Pēc pasākumaoficiālās daļas interesenti aicināti apskatīt skolas telpas.

Skolu RTU dibināja, izjūtot atbildību par tehnisko zinātņu attīstību Latvijā. RTU vēlas dot iespēju talantīgiem jauniešiem padziļināti apgūt eksaktās zinātnes, tā nopietni sagatavojoties inženierzinātņu studijām. Īpaša uzmanība mācību procesā būs veltīta skolēnu zinātniskajam darbam RTU fakultātēs, jau skolas solā ieinteresējot jauniešus par pētniecību un audzinot jaunu zinātnieku paaudzi.

Papildus vispārējās vidējās izglītības ieguvei IZV audzēkņi varēs baudītpriekšrocības, ko nepiedāvā citas vidusskolas. Piemēram, skolēniem būs iespēja strādāt RTU laboratorijās un klausīties RTU mācībspēku un nozares vadošo pētnieku vieslekcijas. Skolēni varēs arī noklausīties un nokārtot atsevišķus RTU studiju kursus, iegūstot kredītpunktus, kā arī iesaistīties citās RTU piedāvātajās aktivitātēs, piemēram, Robotikas, Elektrotehnikas un Elektronikas klubā, RTU mākslinieciskajos kolektīvos un izmantot RTU sporta resursus.

Skolas izveidi atbalsta SIA «LatRosTrans», AS «Latvijas Gāze», AS «Latvenergo», VISMA, Rīgas Brīvostas pārvalde, SIA «Severstal Distribution», AS «Olainfarm», tehnoloģiju partneris SIA «Lattelecom» un skolas draugi UPB un SIA «ITERA Latvija».

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

27. augusts, 2015 plkst. 13:35

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi