Svinīgi atklāta RTU Absolventu asociācijas Vidzemes filiāle

27. novembris, 2015
.
.
.

Kopš piektdienas, 20. novembra, darbojas Rīgas Tehniskās universitātes Absolventu asociācijas (RTU AA) Vidzemes filiāle. Atklāšanas pasākumā Cēsīs piedalījās Vidzemē dzīvojošie RTU absolventi, vietējās pašvaldības un uzņēmumu pārstāvji, tādējādi apliecinot savu piederību augstskolai un ieinteresētību daudzveidīgas sadarbības veicināšanā.

«Šādas filiāles dibināšana ir nozīmīga starppilsētu sadarbības veicināšanā un kopā ar RTU Cēsu filiāli nenoliedzami sniegs būtisku ieguldījumu reģionālajā attīstībā, parādot RTU lielo devumu ne tikai Rīgas, bet arī plašākā mērogā,» atklājot vakara saviesīgo daļu, klātesošos uzrunāja Cēsu mērs Jānis Rozenbergs. Viņš bija viens no pieciem Vidzemi pārstāvošajiem RTU absolventiem, kuri atklāšanas pasākumā tika uzņemti RTU AA biedru rindās līdzās RTU Cēsu filiāles direktoram Alvim Sokolovam un pirmajiem RTU Cēsu filiāles absolventiem Aigaram Reimandovam, Ērikam Ciesniekam un Artūram Brīdakam. Savukārt RTU AA izpilddirektore Anita Straujuma prezentācijā atgādināja par četriem svarīgiem elementiem ikviena cilvēka dzīvē – ģimeni, personisko izaugsmi, darbu un draugiem, kā piekto minot sabiedrisko darbību, kura līdzās atbildīgam darbam spēj sniegt arī milzīgu gandarījumu.

Pirms AA Vidzemes filiāles dibināšanas svinīgā pasākuma tā dalībniekiem bija iespējams apmeklēt divus Cēsu uzņēmumus, noklausīties izglītojošu lekciju par prezentēšanas prasmēm, kā arī iepazīties ar RTU AA darbību. Gan «Cēsu siltumtīklos», gan Vides risinājumu institūtā pasākuma dalībniekus sagaidīja un uzņēmumu ikdienā ieskatu sniedza šo uzņēmumu darbinieki, kas paši savulaik absolvējuši RTU. Turpmāk arī tiem RTU absolventiem, kuru ikdiena pārsvarā saistīta ar Vidzemi, būs pieejamas uzņēmumu vizītes, ekskluzīvas iespējas paviesoties mūsdienīgās pētniecības laboratorijās vai klātienē tikties ar iedvesmojošām personībām, piedalīties izglītojošos semināros un saņemt atlaides, kuras nodrošina RTU AA biedra karte. Līdzīga veida filiāle Kurzemes reģionam jau gadu darbojas Liepājā.

RTU AA ir šobrīd Latvijā lielākā sabiedriskā organizācija, kas apvieno augstskolas absolventus. Tās Vidzemes filiāles izveide saistīta ar RTU AA vēlmi sekmēt Vidzemē strādājošo un dzīvojošo augstskolas beidzēju savstarpējo saziņu un profesionālo sadarbību, kā arī veicināt piederības izjūtu RTU, Vidzemes reģionam un nodrošināt Vidzemē notiekošo augstskolas aktivitāšu kā kvalitatīvu, tā kvantitatīvu pieaugumu.

Piedāvājam ieskatu Latvijas Televīzijas sižetā, kā arī aicinām aplūkot fotogrāfijas no RTU AA Vidzemes filiāles atklāšanas pasākuma.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

27. novembris, 2015 plkst. 9:01

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi