Tehniskās jaunrades dienās jaunieši aicināti iejusties inženieru ādā

29. oktobris, 2014
.
.
.

Šā gada novembrī piecās Latvijas pilsētās norisināsies Tehniskās jaunrades dienas, kuru laikā jaunieši vecumā no 10 līdz 23 gadiem aicināti iejusties inženieru ādā, aizraujošās darbnīcās un sacensībās pārbaudot savas spējas elektrības ieguvē, auto būvniecībā, ķīmijas eksperimentos un pat robotu konstruēšanā. Dalība pasākumā – bez maksas. 

Tehniskās jaunrades dienu pasākumi norisināsies 22. novembrī – Daugavpilī, Daugavpils jaunatnes centrā, Tautas ielā 7, 23. novembrī – Valmierā, Pārgaujas ģimnāzijā, Zvaigžņu ielā 4.

«Robotikas darbnīcā» jebkurš interesents varēs izveidot robotu, kas virzās pretī gaismai, savukārt robotikas entuziasti ar priekšzināšanām – minisumo robotus. «Ķīmijas laboratorijas» dalībnieki varēs iejusties alķīmiķu ādā un izveidot košus lēkājošos polimērus, kā arī lavas lampas. Savukārt «Mehānikas praktikuma» apmeklētāji varēs nodoties straujās «Spolmašīnas» konstruēšanai, kā arī izveidot un sacensties ar vienkāršākām atvelkamajām «Slingmašīnām».

«Elektrostacijā» jaunieši būvēs mainīgos luksoforus, kā arī uzzinās, kā iegūt elektrību no augļiem. Savukārt tie, kuri mājās no paciņas makaronu un mazliet līmes būs uzkonstruējuši 55 cm garu spageti makaronu tiltu, pasākumā varēs pārbaudīt tā izturību, sacenšoties ar sava vecuma jauniešiem par izturīgākā tilta īpašnieka titulu.

Papildus darbnīcām paredzēti arī aizraujoši fizikas un ķīmijas eksperimenti. Tāpat pasākuma apmeklētāji aicināti uzzināt vairāk par inženierzinātņu studiju iespējām, pielaikot sev piemērotāko profesiju un pārliecināties par inženierzinātņu radošo pusi.

Tehniskās jaunrades dienas notiek jau sesto gadu, pulcējot ap 4000 dalībnieku no visas Latvijas. To mērķis ir rosināt pamata un vidējās izglītības vecuma jauniešu interesi par inženierzinātnēm. Pasākumu organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar RTU Studentu parlamentu un Robotikas klubu. Pasākums tiek īstenots saistībā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras projektu «Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programma», to līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.

Pieteikuma anketu dalībai vienā vai vairākās disciplīnās, kā arī sīkāku informāciju par plānotajām aktivitātēm pasākumā iespējams atrast pasākuma mājaslapā.

tjd_programma.jpgRTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

29. oktobris, 2014 plkst. 11:51

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi