Topošie RTU būvinženieri uzvar starptautiskajā olimpiādē Baltkrievijā

2. oktobris, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Būvniecības inženierzinātņu fakultātes (BIF) studentu komanda uzvarējusi 1. Starptautiskajā augstākās izglītības iestāžu transportbūvju (ceļu) nozares olimpiādē. Savukārt individuālajās sacensībās, kur bija jāpilda testa uzdevumi, RTU students Māris Jansons ieņēma godpilno otro vietu.

Komandu sacensībās studenti zīmēja satiksmes mezglus, aprēķināja ceļa segas konstrukcijas un tās izmaksas, kā arī veica citus uzdevumus saistībā ar ceļu apsaimniekošanu.

RTU komandu Baltkrievijā notikušajā olimpiādē pārstāvēja BIF Ceļu un tiltu katedras 4. un 5. kursa studenti Māris Jansons, Artūrs Valters, Vladimirs Krupeinikovs, Dans Mirskis un Rolands Sizovs.

Olimpiādē, kas Baltkrievijā norisinājās no 23. līdz 25. septembrim, piedalījās 9 komandas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas un Baltkrievijas. Latviju pārstāvēja tikai viena – RTU – komanda.

Olimpiādes mērķi ir veikt salīdzinošu sagatavotības līmeņa analīzi ceļu apsaimniekošanas speciālistiem dažādās valstīs, noskaidrot studentu teorētiskās un praktiskās zināšanas ceļu apsaimniekošanas jomā, kā arī viņu spējas strādāt komandā un individuāli, atrast īpaši talantīgus topošos jomas speciālistus.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

2. oktobris, 2015 plkst. 13:12

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi