Trīs RTU zinātnieki ievēlēti par LZA akadēmiķiem

1. decembris, 2014
.
.
.

Trīs Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) zinātnieki – profesori Māris Turks un Jurijs Merkurjevs, kā arī docents Edgars Sūna – 27. novembrī Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) Rudens pilnsapulcē ievēlēti par LZA  īstenajiem locekļiem – akadēmiķiem.

Akadēmiķis ir augstākais zinātniskā darba vērtējums Latvijā. Šo goda nosaukumu LZA piešķir ierobežotam zinātnieku skaitam, kuri veikuši  augsta līmeņa pētniecisko darbu un bijuši autori starptautiski atzītām publikācijām.

«Man ir prieks, ka Latvijas zinātniskā sabiedrība novērtējusi manu darbu, uzņemot LZA akadēmiķu pulkā. Tā ir arī atzinība visiem maniem kolēģiem un studentiem. Tikai kopā strādājot esam veiksmīgi īstenojuši daudzus zinātniskus projektus, sasnieguši attiecīgo publikāciju skaitu un citējamības rādītājus, kas ir pārliecinājuši LZA. Līdz ar šā nosaukuma piešķiršanu nāk arī zināma atbildība, jo jāspēj attīstīt sava zinātniskā darbība aizvien augstākā līmenī,» saka RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes (MLĶF) profesors M. Turks. 

M. Turks šobrīd ir jaunākais zinātnieks Latvijas akadēmiķu vidū. Viņa zinātniskā darbība saistās ar jaunu bioloģiski aktīvu vielu sintēzi un izpēti. Savukārt RTU MLĶF docenta E. Sūnas galvenais pētījumu virziens saistīts ar heteroaromātisko savienojumu starpmolekulārās C-H aminēšanas jaunu metožu izstrādi.

jurijs_merkurjevs_2014.jpg

RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes profesora J. Merkurjeva zinātniskie pētījumi ir saistīti ar sarežģītu sistēmu modelēšanas un simulēšanas metodoloģiju un praktisko pielietošanu, simulēšanā sakņotu loģistikas sistēmu vadību, kā arī sarežģītu sistēmu ilgtspējīgas attīstības dinamisko vadību.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

1. decembris, 2014 plkst. 14:03

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi