Valdība RTU rektora amatā atkārtoti apstiprina Leonīdu Ribicki

26. janvāris, 2016
.
.
.

Otrdien, 26. janvārī, Ministru kabinets (MK) Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektora amatā atkārtoti uz otro termiņu apstiprināja profesoru akadēmiķi Leonīdu Ribicki. RTU Satversmes sapulce L. Ribicki rektora amatā uz otro termiņu ievēlēja pagājušā gada 21. decembrī, taču atbilstoši Augstskolu likumam rektora ievēlēšana ir jāapstiprina MK.

L. Ribicki atkārtotai ievēlēšanai rektora amatā izvirzīja visu RTU deviņu fakultāšu domes, RTU Padomnieku konvents,  RTU Rīgas Biznesa skolas Padomnieku konvents, RTU Studentu parlaments, RTU Satversmes sapulces priekšsēdētājs Bruno Grasmanis un RTU Senāta priekšsēdētāja E. Gaile-Sarkane. Nozīmīgi, ka L. Ribicka kandidatūru izvirzīja arī darba devēji — RTU Padomnieku konvents, kurā darbojas Latvijas lielāko uzņēmumu vadītāji.

RTU rektora vēlēšanu nolikums nosaka, ka par universitātes rektoru var ievēlēt RTU profesoru, kura kopējais darba stāžs RTU profesora amatā ir ne mazāks kā 5 gadi. RTU Satversmes sapulce rektoru ievēlē uz pieciem gadiem, bet ne vairāk kā divus termiņus pēc kārtas.

L. Ribickis pirmoreiz par RTU rektoru kļuva 2011. gadā. Līdz tam no 2000. gada viņš bija RTU zinātņu prorektors.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

26. janvāris, 2016 plkst. 15:43

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi