Veiksmīgi noslēgusies «NICE Network» starptautiskā konference

26. jūnijs, 2014
.
.
.

No 15. – 17. jūnijam Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) notika ikgadējā  «NICE Network» («New Initiatives and Challenges in Europe») starptautiskā konference. Šogad tā pulcēja 50 dalībniekus no 15 valstīm ar mērķi dalīties pieredzē, pārrunāt tālāku sadarbību un tīkla paplašināšanos un veicināt internacionalizācijas procesu partnervalstu augstskolās.

«The NICE Network» jeb «Jaunas iniciatīvas un izaicinājumi Eiropā» ir augstskolu tīkls, kurā apvienojušās 35 partnerinstitūcijas – tehniskās augstskolas, biznesa skolas, dažādu augstskolu fakultātes un departamenti – no Eiropas, Ziemeļāfrikas un Āzijas. Konference notika jau 24. reizi, katru gadu tā norisinās kādā no tīkla partneraugstskolām, šogad – RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātē (IEVF).

Konferencē tika runāts par studentu mobilitātes veicināšanu, sadarbības iespējām «Erasmus+» un citos projektos, potenciālo sadarbību augstākās izglītības kvalitātes novērtēšanā, starptautiskām akreditācijas un novērtēšanas sistēmām, kā arī izglītības programmu internacionalizāciju.

Konferences plenārsēdes un sekcijas vadīja dažādu augstskolu pārstāvji, tostarp, tādi atzīti Latvijas eksperti, kā Latvijas Rektoru padomes ģenerālsekretārs profesors Andrejs Rauhvargers un bijusī Banku augstskolas rektore profesore Tatjana Volkova. A. Rauhvargers vadīja semināru «Sadarbība Eiropā augstākās izglītības kvalitātes novērtēšanā», bet T. Volkova stāstīja par institūciju akreditāciju un vērtēšanu.

Konferences organizācijas komitejas vadītāja un IEVF dekāna vietniece mācību darbā asociētā profesore Inga Lapiņa atzīmēja, ka «NICE Network» mērķis ir ne tikai veicināt internacionalizācijas procesus, bet arī sekmēt akadēmiskā personāla, studentu un darbinieku mobilitāti starp partnerinstitūcijām, uzlabot mobilitātes kvalitāti un veidot kopīgas sadarbības programmas un projektus, kā arī veidot dubultā diploma programmas un uzlabot sadarbību zinātnē.

Nākamajā gadā konference notiks Šveicē.

Foto no pasākuma.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

26. jūnijs, 2014 plkst. 13:33

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi