Zagrebas Universitātes vizīte RTU

23. janvāris, 2014
.
.
.

16.–18. janvārī Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) viesojās Zagrebas Universitātes (ZU) rektora profesora Aleksa Bjeliš vadītā delegācija no Horvātijas. Vizītes mērķis bija iepazīstināt viesus no ZU ar RTU, tās darbību dažādās jomās un veicināt universitāšu sadarbību.

Ceturtdienas pēcpusdienā delegācijas pārstāvji ieradās Rīgā un tikās ar RTU Starptautiskās sadarbības departamenta pārstāvjiem.

Piektdienas rītā tika apmeklēta Transporta un mašīnzinības fakultāte, tās laboratorijas un notika tikšanās ar fakultātes pārstāvjiem, vēlāk ZU delegācijas dalībnieki tikās ar RTU vadību.

Tikšanās laikā tika apspriestas potenciālās sadarbības iespējas starp abām augstskolām, tai skaitā Inovāciju centra izveides iespējas Zagrebā, sadarbība robotu konstruēšanā, enerģētikā, mašīnbūvē, informācijas tehnoloģijās un citās jomās.

Vēlāk delegācijas pārstāvji apmeklēja Enerģētikas un elektrotehnikas fakultāti (EEF), kur tikās ar EEF un Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes pārstāvjiem. Pēc tam tika apmeklēta RTU studentu pilsētiņa, kur ZU delegācijas dalībniekiem bija iespēja apskatīt RTU fakultātes, laboratorijas, studentu viesnīcu un citas struktūras.

Starptautiskās sadarbības departamenta vārdā vēlamies pateikties visiem, kas piedalījās ZU delegācijas uzņemšanā RTU.

Starptautiskās sadarbības departaments

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

23. janvāris, 2014 plkst. 9:16

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi