2010./2011. akadēmiskajā gadā RTU piedāvā sešas jaunas studiju programmas

29. jūnijs, 2010
.
.
.

Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) turpinās sagatavošanās darbi 2010./2011. akadēmiskā gada 1. kursa studentu uzņemšanai universitātē. RTU piedāvā sešas jaunas, modernas studiju programmas: Biznesa informātika (maģistra akadēmisko studiju programma); Nanoinženierija (maģistra profesionālo studiju programma); Materiālu nanotehnoloģijas (maģistra akadēmisko studiju programma); Intelektuālās robotizētās datorsistēmas (bakalaura akadēmisko un maģistra akadēmisko studiju programma); Elektronika (maģistra profesionālo studiju programma).

29.06.2010.

Biznesa informātika – maģistra akadēmisko studiju programma

Studiju programma sniedz zināšanas, kas nepieciešamas laikmetīgai uzņēmumu un organizāciju informācijas resursu izveidei, pārvaldei un izmantošanai. Programmā ietverti kursi, kas trenē sistēmisko domāšanu un inženierpieejas izmantošanu biznesa analītikā, biznesa procesu vadībā un citos informācijas intensīvos uzdevumos, kas kļuvuši par uzņēmumu veiksmīgas darbības priekšnosacījumu. Programmā uzņem studentus ar bakalaura grādu datorzinātnēs, dabas zinātnēs, ekonomikā un vadībā vai pielīdzināmu izglītību. Studijas angļu valodā.

Nanoinženierija – maģistra profesionālo studiju programma

Programmas mērķis – sagatavot augsta līmeņa speciālistus nanoinženierijā, dažādu nanoinženierijā izmantojamo ierīču un tehnoloģiju projektēšanā, kā arī zinātniskajai pētniecībai. Programma sniedz fundamentālas zināšanas par nanoobjektu īpašībām, to izmantošanu, par iekārtām un procesiem mikrotehnoloģijās un nanotehnoloģijās, to izmantošanas iespējām, kā arī par mikrotehnoloģiju un nanotehnoloģiju iekārtu projektēšanu. Programmas absolventi iegūs maģistra profesionālo grādu nanoinženierijā. Tā ir starpnozaru programma, kas sniedz zināšanas ķīmijas, fizikas, medicīnas, biotehnoloģijas un inženierzinātnes jomās nanolīmenī. Programmas absolventi varēs strādāt uzņēmumos un organizācijās, kuru darbība ir saistīta ar nanoinženieriju un nanotehnoloģijām.

 Nanoinženierija (maģistra profesionālo studiju programma) 809.26 Kb

Materiālu nanotehnoloģijas  – maģistra akadēmisko studiju programma


Studiju programmas mērķis – sagatavot augsta līmeņa speciālistus nanomateriālos un nanotehnoloģijās, neorganisko, organisko un polimēru nanomateriālu, nanobiomateriālu jomās, kas pārzina šo nanomateriālu fizikālās un ķīmiskās ieguves tehnoloģijas un prot tās izmantot zinātniskajā pētniecībā. Tā ir starpnozaru programma, kas nodrošina fundamentālu zināšanu apguvi par parādībām un procesiem nanometru līmenī, kā arī  izpratni par nanostruktūru integrāciju makrostruktūrās. Programmas absolventi iegūs inženierzinātņu akadēmisko maģistra grādu nanotehnoloģijās. Absolventi varēs strādāt zinātniskās pētniecības organizācijās un uznēmumos, kas nodarbojas ar nanomateriālu un nanotehnoloģiju izstrādi, nanomateriālu un nanotehnoloģiju izmantošanu jaunu materiālu un ierīču ražošanai, nanomateriālu un nanotehnoloģiju produktu testēšanu un atbilstības novērtēšanu.

Materiālu nanotehnoloģijas (maģistra akadēmisko studiju programma) Materiālu nanotehnoloģijas (maģistra akadēmisko studiju programma) 1.61 Mb

Intelektuālās robotizētās datorsistēmas – bakalaura akadēmisko studiju programma

Studiju programma sniedz pamatzināšanas par automātisku un robotizētu sistēmu uzbūvi, to darbības principiem un vadību, izmantojot datorvadības līdzekļus. Papildus tiek apgūtas mākslīgā intelekta un programmatūras izstrādes tehnikas. Studiju programmu beigušie spēs apkalpot esošās, kā arī piedalīties jaunu automatizētu, automātisku vai robotizētu sistēmu izstrādē Latvijas uzņēmumos.

Intelektuālās robotizētās datorsistēmas (bakalaura akadēmisko studiju programma) Intelektuālās robotizētās datorsistēmas (bakalaura akadēmisko studiju programma) 1.58 Mb

Intelektuālās robotizētās datorsistēmas – maģistra akadēmisko studiju programma

Studiju programma sniedz zināšanas par modernām robotu un to vadības sistēmām, mākslīgā intelekta tehnikām, industriālo automātiku, robotizētu sistēmu projektēšanu un modernām modelēšanas metodēm.
Studiju programmu beigušie spēs projektēt un izstrādāt robotizētas sistēmas un citas tehniskas sistēmas, izmantojot modernus izstrādes paņēmienus un mākslīgā intelekta metodes.
Studiju programmas sniegtās iemaņas ļaus strādāt ne tikai industriālā automātikas un robotikas jomā, bet arī citās radniecīgās jomās, piemēram, programmatūras izstrādē, kā arī turpināt studijas doktorantūrā.

Intelektuālās robotizētās datorsistēmas (maģistra akadēmisko studiju programma) Intelektuālās robotizētās datorsistēmas (maģistra akadēmisko studiju programma) 1.22 Mb

Elektronika – maģistra profesionālo studiju programma


Studiju programmas mērķis ir sniegt maģistra profesionālo izglītību elektronikas nozarē un dot iespēju absolventiem strādāt gan ar elektroniku saistītā profesionālā vai akadēmiskā darbā, gan turpināt studijas doktorantūrā. Vairumam programmas priekšmetu ESF projektā «Inovatīvi risinājumi RTU Elektronikas studiju programmā zināšanu ekonomikas veicināšanai Latvijā» ir izstrādāts e-studiju nodrošinājums, tāpēc šo programmu var apgūt arī nepilna laika (tālmācības) studiju formā.

Ar piedāvāto izvēles priekšmetu kopumu ir iespējama specializēšanās šādās jomās: radiofrekvenču iekārtas un sistēmas; datu pārraide, signālu procesori un kontrolleri; analogo un ciparu shēmu projektēšana u. c. 

Elektronika (maģistra profesionālo studiju programma) Elektronika (maģistra profesionālo studiju programma) 193.80 Kb 

RTU 2010./2011. akadēmiskajā gadā pirmajā kursā pilna laika pamatstudiju programmās valsts finansētās studiju vietās uzņems 1846 studentus.

Inženierzinātnes ir sarežģīta, taču ļoti perspektīva un labi atalgota nozare, kuras pārstāvjiem nākotnē būs jākļūst par pirmo pakāpienu ceļā uz valsts ekonomiskās situācijas uzlabošanu – arī darba devēji atzīst, ka pieprasījums pēc jauniem inženiertehniskajiem speciālistiem pat šā brīža saspringtajā darba tirgus situācijā pastāv gan Latvijā, gan citviet pasaulē. To apliecina arī šā gada RTU reklāmas sauklis – «Pasaule pieprasa tehniskos prātus!».

Kopīgot rakstu

Raksta pielikumi

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

29. jūnijs, 2010 plkst. 15:38

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi