22.martā notiks Baltijas spageti tiltu konstruēšanas sacensības «STiKS 5»

17. marts, 2014
.
.
.

22. martā notiks ikgadējās makaronu tiltu konstruēšanas sacensības «STiKS», ko organizē Rīgas Tehniskās universitātes Transporta un mašīnzinību fakultātes Studentu pašpārvalde. 

Sacensības norisināsies 2014. gada 22. martā RTU Dizaina centrā Rīgā, Āzenes ielā 18. Dalībnieki aicināti sacensties izturīgākā tilta konstruēšanā, uzbūvējotto uz vietas sacensību norises vietā sešās stundās vai veicot to jau iepriekš. Eksperti tiltiem pārbaudīs slodzes izturību, noskaidrojot veiksmīgākās un pārdomātākās konstrukcijas autorus. Uzvarētāji studentu kategorijā iegūs ceļazīmi uz Pasaules spageti tiltu konstruēšanas čempionātu Ungārijā.

«STiKS» sacensībās piedalīsies labākie tiltu meistari no Lietuvas un Igaunijas. Kā izrādās, spageti tiltu konstruēšana arī pārējās Baltijas valstīs ir iecienīta aktivitāte. Lai gan šī inženiertehniskā uzdevuma risināšanā kaimiņvalstu eksperti darbojas vien pāris gadus, rezultātu progress liecina - drīzumā arī citi baltieši spēs cīnīties par augstākajiem rezultātiem pasaules spageti tiltu konstruēšanas sacensībās.

«Fakts, ka šīs sacensības notiks jau piekto gadu, ir pierādījums tam, katās nav tikai spēles ar pārtikas produktu, bet gan lielisks veids, kā interesantāk apvienot teorētiskās zināšanas ar praktiskajām iemaņām mehānikā. Interesantākais, ka uzdevums ir saistošs kā skolēniem, tā arī augstskolas studentiem,» atzīst pasākuma galvenais organizators Matīss Baumanis.

Sacensībās makaronus nodrošinās «Dobeles dzirnavnieks», viens no vadošajiem graudu pārstrādes uzņēmumiem Baltijā. Par līmēm gādās uzticamās un pasaulē plaši pazīstamās «LOCTITE» līmes. Savukārt «Latvijas Finieris» nodrošinās izturīgos saplākšņa materiālus. Inženierus un zinātnes interesentus vienmēr atbalsta vadošais farmācijasuzņēmums «Grindeks», kā arī dalībniekiem enerģijas lādiņu sniegs «RedBull».

Sīkāka informācija pieejama sacensību mājaslapā www.stiks.lv vai www.mehi.lv, kur atrodams gan sacensību nolikums, kā arī jaunākās ziņas un cita informācija.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

17. marts, 2014 plkst. 15:35

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi