Apbalvoti «RTU Sporta laureāti 2014»

12. decembris, 2014
.
.
.

Apbalvoti «RTU Sporta laureāti 2014», kuri tika noteikti divās versijās – žūrijas vērtējumā un pēc elektroniskās aptaujas rezultātiem. Pateicības raksti tika pasniegti RTU studentiem, kuri ieguvuši godalgotās vietas XXX SELL studentu sporta spēlēs un Latvijas XXIV Universiādē.

Galerija

Apbalvošana notika ceturtdien, 11. decembrī, Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē (RTU APF). Atzinības rakstus un stipendijas sportistiem pasniedza RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis, RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes dekāns Valdis Kokars, kā arī RTU Sporta kluba direktore Sanita Vīlistere.

L. Ribickis, godinot sportistus, teica: «Sportisti, kuri ir šeit, zina, ko dara. Viņiem ir mērķtiecība, varēšana, griba un arī veiksme negūt traumas un sasniegt rezultātus.» Rektors viņiem novēlēja «būt labiem studentiem un tikpat uzcītīgiem sportistiem kā līdz šim un turpināt spodrināt RTU vārdu Latvijā un pasaulē». Savukārt V. Kokars, apbalvojot sportistus, pauda: «Sportisti universitātē ne vien uztur sportisko garu, bet arī piesaista jaunus studentus. Lieliski, ka atjaunota tradīcija reizi gadā godināt labākos sportistus.»

Par gada sportisti individuālajos Olimpiskajos sporta veidos gan žūrijas vērtējumā, gan pēc elektroniskās aptaujas rezultātiem kļuva RTU Būvniecības inženierzinātņu fakultātes (BIF) studente, pieccīņniece Olga Šišlova. Viņa, saņemot balvu, pauda: «Man ir liels prieks, ka RTU tagad ir tradīcija sveikt sporta laureātus. Jebkurš atbalsts – gan mācībās, gan finansiālais, gan morālais – ir ļoti svarīgs. Brīžos, kad vairs nav spēka trenēties un šķiet, ka tam nav jēgas, šī ceremonija, kurā RTU  pauž pateicību, atbalstu un uzslavē, ļoti palīdz turpināt iesākto. Ir tik svarīgi, ka tavs darbs ir pamanīts un novērtēts.» 

Savukārt Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes (MLĶF) studente, svarbumbu celšanas sportiste Sintija Pastare ieguva pirmo vietu individuālajos neolimpiskajos sporta veidos gan žūrijas vērtējumā, gan elektroniskajā aptaujā. Par gada sportistu individuālajos Olimpiskajos sporta veidos žūrijas vērtējumā tika atzīts BIF students, peldētājs Nikolajs Maskaļenko, kurš pirmo vietu ieguva arī elektroniskajā aptaujā, to dalot ar Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes (EEF) studentu, vieglatlētu Oskaru Bormani.

BIF students, svarbumbu celšanas sportists Ingus Leja atzīts par gada sportistu individuālajos neolimpiskajos sporta veidos žūrijas vērtējuma, savukārt elektroniskajā aptaujā pirmo vietu šajā nominācijā ieguva MLĶF students, orientēšanās sportists Mikus Puriņš. Viņš saņēma arī gada uzlēcošās zvaigznes titulu žūrijas vērtējumā. Šīs nominācijas interneta aptaujā pirmo vietu ieguva MLĶF students, frisbijists Ģirts Betmanis

RTU volejbola komanda ieguva gada labākās sporta spēļu komandas balvu gan žūrijas vērtējumā, gan elektroniskajā aptaujā. Gada labākā trenera balvu žūrijas vērtējumā saņēma RTU volejbola komandas treneris Raimonds Vilde, savukārt elektroniskajā aptaujā pirmo vietu ieguva Transporta un mašīnzinību fakultātes (TMF) studente, RTU karsējkomandas trenere Katrīna Dimitre.  

Ar muzikāliem priekšnesumiem klātesošos iepriecināja Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studente, jaunā flautiste Elza Bleikša, sportiski elegantu garu demonstrēja RTU volejbola izlases spēlētājs Gvido Kampāns ar deju partneri Rudīti Žukovu, dejojot Argentīnas tango, savukārt RTU karsējkomanda rādīja elpu aizraujošus akrobātikas elementus.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

12. decembris, 2014 plkst. 13:26

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi