Atklāts Baltijā lielākais starptautiskais šaha festivāls «RTU Open»

11. augusts, 2015
.
.
.

Pirmdien, 10. augustā, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā atklāts Baltijā lielākais un viens no prestižākajiem starptautiskajiem klasiskā šaha festivāliem Ziemeļeiropā «RTU Open 2015», vienkopus pulcējot vairāk nekā 420 šahistu no visas pasaules. Galerija.

Atklājot festivālu, RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis akcentēja, ka, attīstot universitāti un tās infrastruktūru, RTU spēj nodrošināt ne tikai augstas kvalitātes studiju procesu un modernu tehnisko nodrošinājumu pētniecības veikšanai un zinātnes attīstībai Latvijas tautsaimniecībai prioritārajās nozarēs, bet arī augsta līmeņa šaha turnīru un citas sporta aktivitātes vietējā un starptautiskā mērogā. Viņš arī atgādināja, ka RTU ir lielākā augstskola Latvijā studentu skaita ziņā un ka līdzās hallei, kurā notiek šaha festivāls, atrodas RTUĶīpsalas vienotais teritoriālais komplekss, kurā šobrīd vēl notiek aktīvs būvniecības process, bet kas pēc būvniecības pabeigšanas kļūs parBaltijas reģionā modernāko inženierzinātņu studiju centru.

Ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola atzīmēja, ka Latvija un Rīga irvieta ar bagātām šaha tradīcijām, no kurienes nāk augstas klases šahisti, viņu vidū – treneri, juniori, seniori un pasaules čempioni. Viņa izteica prieku, ka «RTU Open» notiek jau piekto reizi pēc kārtas un šogad vienkopus pulcē vairāk nekā 420 dalībnieku no vairāk nekā 40 valstīm.

Festivāla A turnīra reitingfavorīti ir Aleksejs Širovs un Igors Kovaļenko (abiem reitings – 2702 ELO punkti), kuri pārstāv Latviju. Viņu reitings atbilst superlielmeistarustatusam, un  tas ierindo viņus pasaules pirmajā piecdesmitniekā. Vēl dalībnieku vidū jāizceļ lielmeistars Daniels Fridmans, kurš dzimis Rīgā,bet šobrīd pārstāv Vācijas izlasi, kā arī divu pagājušo gadu uzvarētāji– lielmeistari Hrants Melkumjans (Armēnija) un Bartošs Sočko (Polija). Spēcīgākā dalībniece sieviešu konkurencē ir lielmeistare Monika Sočko (Polija), kura šobrīd ieņem 28. vietu pasaules sieviešu reitingā.

Visos sacensību turnīros tiks skaitīts starptautiskais ELO reitings. Festivāla balvu fonds – 20 000 EUR. No tiem 15 500 EUR paredzēti galvenajam A turnīram, kura uzvarētājs saņems 2500 EUR.   

Vairāk informācijas par turnīru un spēļu kalendārs — festivāla mājaslapā. Skatītājiem ieeja brīva. Tiks nodrošinātas arī līderu spēļu tiešraides, ko varēs vērot festivāla mājaslapā un Latvijas Šaha federācijas (LŠF) mājaslapā.

«RTU Open» organizē RTU sadarbībā ar LŠF, kas ir Starptautiskās Šaha federācijas (FIDE) un Eiropas Šaha savienības (ECU)biedre. LŠF koordinē Latvijas šahistu piedalīšanos nozīmīgās pasaules un Eiropas sacensībās: Pasaules šaha olimpiādē, Pasaules prāta spēlēs, Eiropas jauniešu un pieaugušo čempionātā.

Festivāla ģenerālsponsors ir RTU, atbalstītāji: SIA «RTU-BT1», AS «Olainfarm», SMScredit.lv,Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, zīmols «Valstssportam» un VAS «Latvijas Dzelzceļš» Ritošā sastāva serviss.

RTU Komunikācijas nodaļa
Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

11. augusts, 2015 plkst. 15:07

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi