«Demola Latvia» aicina RTU studentus piedalīties radošo biznesa ideju ģenerēšanas projektos

7. marts, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) un RTU Rīgas Biznesa skola turpina darbību starptautiskās sadarbības platformā «Demola Latvia», kurā arī šogad dažādu nozaru uzņēmumiem, augstākās izglītības iestādēm un studentiem būs iespēja radīt inovatīvus produktus un pakalpojumus, vienlaikus iegūstot nenovērtējamu pieredzi un sadarbības iespējas.

Starptautiskās sadarbības platforma «Demola Latvia» studentiem palīdzēs labāk izprast izvēlēto profesiju un iemācīties darboties multidisciplinārā komandā, augstskolām – apzināt reālo tirgus pieprasījumu un uzlabot studiju programmu kvalitāti, savukārt uzņēmumiem – iegūt jaunu skatījumu uz saviem pakalpojumiem un produktiem, kā arī novērtēt studentu prasmes, lai nākotnē iegūtu jaunām idejām bagātus un talantīgus darbiniekus.

«Demola Latvia» mājaslapā ir publicēti uzņēmumu un citu organizāciju problēmjautājumi, uz kuriem līdz trešdienas, 11. marta, plkst. 18 tiks gaidīti studentu pieteikumi, reģistrējoties http://latvia.demola.net/apply. Platformas nodrošinātāji, piesaistot ekspertus, izvērtēs studentu pieteikumus un izvēlēsies atbilstošākos cilvēkus multidisciplināro komandu izveidošanai.

Savukārt pirmdien, 23. martā, notiks pavasara semestra uzsākšanas sanāksme jeb «kick-off». Studentu komandas turpmākos četrus mēnešus strādās pie risinājumu izstrādes, lai semestra beigās tos prezentētu problēmjautājumu autoriem.
Inovāciju platforma «Demola Network» tika izveidota 2008. gadā Somijā. Šobrīd «Demola» iniciatīva tiek realizēta Somijas pilsētās Tamperē un Oulu, Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā, Zviedrijas pilsētās Malmē un Norčēpingā un Slovēnijas pilsētā Mariborā. Līdz šim brīdim programmā ir iesaistījušies vairāki simti uzņēmumu un pievienojušies vairāk nekā tūkstoš studentu. Starptautiskās sadarbības platformu «Demola Latvia» pārvalda Latvijas IT klasteris, tā tika atklāta 2014. gada 31. janvārī.

Papildu informācija pieejama, rakstot uz e-pastu vai platformas Facebook profilā.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

7. marts, 2015 plkst. 0:00

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi