Eiropas valstu inženierzinātņu studenti Rīgā iepazīs videi draudzīgu dzīvesveidu

11. jūlijs, 2016
.
.
.

No 12. līdz 21. jūlijam 32 jaunieši no Latvijas, Čehijas, Vācijas un Portugāles satiksies Rīgā, lai Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studentu organizācijas «BEST-Riga» rīkotajā jauniešu apmaiņas programmā «Orange Lifestyle» izglītotos par atbildīgu un ilgtspējīgu dzīvesveidu. Projekta laikā ar praktisku nodarbību palīdzību jaunieši no minēto valstu tehniskajām augstskolām iepazīs dažādas videi draudzīgas dzīves iespējas un sagatavos savus ilgtspējīgas attīstības priekšlikumus.

Programmā «Orange Lifestyle» notiks praktiskas nodarbības, kuru laikā inženiertehnisko zinātņu studenti dalīsies pieredzē par otrreizējo materiālu efektīvas lietošanas iespējām, pareiza uztura un veselīga dzīvesveida ietekmi uz vidi un cilvēku, kā arī pētīs cilvēku ietekmi uz oglekļa izmešu daudzumu, aprēķinot katra projekta dalībnieka ekoloģiskās pēdas nospiedumu. Projekta laikā tiks izveidots videi draudzīgu dzīvesveidu popularizējošs video. Norisināsies arī dažādas sportiskas aktivitātes Rīgā un Siguldas piedzīvojumu trasē «Mežakaķis», kur jaunieši iepazīs videi draudzīgas izklaides un atpūtas iespējas.

«Projekta temats ir ļoti aktuāls, jo ekoloģiskās problēmas skar mūs visus. Tiek pārmērīgi izmantoti resursi, piesārņots gaiss un ūdens, neapzinīgi apsaimniekoti atkritumi, kā arī mēs kaitējam savai veselībai ar neveselīgu uzturu un mazkustīgu dzīvesveidu. Projekta dalībnieki vēlas pierādīt, ka studenti kopējās labklājības vārdā var izdarīt daudz – samazināt enerģijas patēriņu un ar vienkāršām ikdienas darbībām pierādīt, ka izturēties atbildīgi pret apkārtējo vidi ir vienkārši,» saka «BEST-Riga» pārstāve RTU studente Laimdota Žižmāre.

Rīga ir pirmā valsts, kur notiek «Orange Lifestyle» pasākums. Gada laikā katra no četrām minētajām valstīm rīkos līdzīgu jauniešu tikšanos un inženierzinātņu studenti viesosies arī Čehijā, Vācijā un Portugālē.

Latvijā projekts «Orange Lifestyle» notiek ar Eiropas Savienības programmas Erasmus+ un  Siguldas piedzīvojumu parka «Mežakaķis» atbalstu. Pasākumu rīkot RTU studentu organziācija «BEST-Riga», kas ir Eiropas tehnisko universitāšu studentu organizācijas «BEST» (Board of European Students of Technology) pārstāvniecība Latvijā. «BEST-Riga» apvieno vairākus desmitus aktīvu un radošu RTU studentu.

Projekts tiek finansēts ar Eiropas Komisijas (EK) atbalstu. Šī publikācija atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un EK nav atbildīga par tajā ietvertās informācijas izlietojumu.


 best_signature_short_name.png mezakakis.jpg
 eu_flag-erasmus_vect_pos.jpg

RTU Komunikācijas un mārketinga departaments

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

11. jūlijs, 2016 plkst. 15:47

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi