ESF mērķstipendijas RTU maģistrantiem – papildu motivators izcilībai studijās

20. novembris, 2013
.
.
.

Eiropas Sociālā fonda (ESF) mērķstipendijas Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) maģistrantiem ir sevi pierādījušas kā vērtīgu papildu motivatoru studiju izcilības sasniegšanai, liecina universitātes apkopotie mācībspēku un studentu viedokļi.

Patlaban RTU īsteno divus ESF mērķstipendiju projektus maģistrantiem – abos maģistranti konkursa kārtībā saņem stipendijas 300 latu (426.86 euro) apmērā katru mēnesi pie nosacījuma, ja maģistrants apņemas iegūt maģistra grādu līdz projekta beigām 2015. gadā.

«RTU sadarbības partneri, uzņēmumi un citi darba tirgus pārstāvji apliecina, ka tieši augstākā līmeņa speciālisti ar maģistra grādu ir ļoti pieprasīti darba tirgū. Tāpēc atbalsts, kas pieejams labākajiem RTUmaģistrantiem visai nopietna apjoma stipendijas veidā, kuru finansē no ESF līdzekļiem, ir gan jūtams materiāls atbalsts, gan labs motivators arizcilību absolvēt maģistrantūru,» skaidro RTU mācību prorektors profesors Uldis Sukovskis.

RTU absolvents un ESF mērķstipendijas saņēmējs, SIA «DPA» projektu vadītāja asistents Aleksandrs Pliska dalās ar savu pieredzi: «Stipendijas saņemšana man nozīmēja ļoti daudz, tas bija pagodinājums, ko augsti vērtēju. Tāpat arī saņemtā stipendija bija kā papildus dzinulis un motivācija vairāk laika veltīt studiju procesam un sevis profesionālai attīstībai.»

Lai pieteiktos ESF finansēto maģistrantu atbalsta mērķstipendiju saņemšanai, personām, kuras iesniedz dokumentus imatrikulācijai maģistrantūras pirmajā kursā, savas fakultātes lietvedībā ir jāiesniedz aizpildīts pieteikuma iesniegums. Uz valsts budžeta finansētajām vietām augstākā līmeņa studiju programmās kandidējošajiem tas jāizdara līdz 2014. gada uzņemšanas termiņa beigām, bet pārējiem studējošajiem – līdz semestra eksāmenu sesijas pēdējai dienai.

Uz doto brīdi RTU īstenotie ESF projekti maģistrantiem ir «Atbalsts RTU maģistra studiju programmu īstenošanai» ar vienošanās Nr. 2009/0148/1DP/1.1.2.1.1/09/IPIA/VIAA/005 un «Atbalsts RTU maģistra studiju programmu īstenošanai II» ar vienošanās Nr. 2011/0021/1DP/1.1.2.1.1/11/IPIA/VIAA/002.

RTU Informācijas centrs

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

20. novembris, 2013 plkst. 12:27

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi