«Ice Breaking Party»: RTU ārzemju studenti «lauž ledu», iepazīstas, dejo un dzied

9. septembris, 2014
.
.
.

Piektdien, 5. septembrī, folkklubā «Ala» notika Rīgas Tehniskās universitātes Ārzemju studentu departamenta (RTU ĀSD) organizēts pasākums «Ice Breaking Party». Tas tika veltīts universitātes jaunajiem un esošajiem ārzemju pilna laika studentiem, kā arī starptautiskās mobilitātes programmas «Erasmus+» studentiem un viņu jaunajiem latviešu draugiem jeb buddies – RTU studentiem.

Pasākumā RTU ārzemju studenti, kā vēsta tā nosaukums, «lauza ledu», iepazīstoties vienam ar otru un latviešu studentiem – «Buddy» programmas dalībniekiem – RTU studentiem, kuri palīdz jaunajiem ārzemju studentiem nokārtot dažādus organizatoriskus jautājumus, iepazīt Rīgu un RTU.

Uz skatuves kāpa gan ārzemju, gan latviešu studenti, lai ar dažādām muzikālajām un deju performancēm priecētu klātesošos. Īpašu publikas atzinību izpelnījās lībietis Belal Wajdi M Etrish, izpildot vokālās perkusijas formas «Beatbox». Savukārt vēlāk RTU ārzemju studentus priecēja latviešu grupa «Color of Harmony» un ģitārists Gints Smukais.

«Ice Breaking Party» bija noslēdzošais pasākums saistībā ar RTU ĀSD organizēto pirmo iepazīšanās nedēļu, kuras laikā jaunie ārzemju studenti piedalījās dažādās informatīvās, kultūras un sporta aktivitātēs, lai ātrāk iepazītos ne tikai ar RTU un Rīgu, bet arī ar visu nepieciešamo informāciju, lai veiksmīgi organizētu studiju procesu.

RTU ĀSD pārstāvji atzīst, ka, realizējot dažādas starptautiskās apmaiņas programmas un veicot ārzemju studentu piesaistes aktivitātes, šajā semestrī ir vērojams ārzemju studentu skaita pieaugums salīdzinoši ar iepriekšējiem gadiem. Tas liecina, ka universitāte mērķtiecīgi veic vienu no saviem galvenajiem stratēģiskajiem uzdevumiem, veiksmīgi realizējot Latvijas inženiertehniskās augstākās izglītības eksportu. Tā rezultātā iegūst ne tikai RTU, bet arī Latvijas tautsaimniecība, tiek stiprinātas starpvalstu attiecības, kā arī notiek dažādu kultūru saskarsme.

Šobrīd ir izsludināts «Erasmus+» programmas stipendiju konkurss studijām RTU partneraugstskolās 2014./2015. gada pavasara semestrī un praksei Eiropas Savienības uzņēmumos (jau sākot no 2014. gada decembra). Plašāka informācija par pieteikšanos pieejama šeit.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

9. septembris, 2014 plkst. 9:27

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi