Izskanējis TDA «Vektors» repetitores Sandras Purmales jubilejas koncerts

14. maijs, 2014
.
.
.

Pulcējot trīs paaudžu dejotājus, krāšņā koncertā «Jumalo» 50 gadu jubilejā godināta Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) tautas deju ansambļa «Vektors» repetitore Sandra Purmale. Koncerts bija veltījums Sandras Purmales deju pedagogiem.

Koncertā piedalījās  (TAD) «Vektora» jauniešu un vidējās paaudzes kolektīvi, kā arī mākslinieciskās jaunrades centra «Praktiskās estētikas skola» bērnu deju kolektīvs «Sienāzīši».

Kolektīvu izpildījumā bija skatāma gan koncerta gaviļnieces Sandras Purmales slavenākā deja «Jumalo», gan viņas pedagogu – Zinaīdas Zeltmates, Ulda Žagatas, Tamāras Ēķes, Ulda Šteina, Vladimira Ponomarjova un Ritas Spalvas – horeogrāfijas, kā arī horeogrāfu Agra Daņiļeviča, Gregorija Henkoka, Viļa Ozola, Alfrēda Rūjas, Harija Sūnas un Ilutas Mistres dejas.

«Lai jums nekad nezūd prasme un spēks radīt skaistumu caur šiem jauniešiem mums un visai pasaulei,» sveicot jubilāri, novēlēja RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis. TDA «Vektors» mākslinieciskais vadītājs Uldis Šteins savukārt sacīja: «Paldies par tavu skaisto dejošanu! Paldies par deju mācīšanu un jaunu deju radīšanu! Tu esi cilvēks, kuram var uzticēties, un mūsu laikos tas nav maz.»

Sandru Purmali jubilejā sveica arī Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Ilona Vanadziņa, Latvijas Nacionālā kultūras centra dejas mākslas eksperte Maruta Alpa, mākslinieciskās jaunrades centra «Praktiskās estētikas skola» direktors Guntis Pētersons, TDA «Vektors» jauniešu un vidējās paaudzes deju kolektīvi, kā arī valsts deju ansambļa «Daile» bijušie dejotāji. Pateicības vārdus sacīja arī Sandras Purmales pedagoģe Rita Spalva.

«Ar šo spožo koncertu Sandra Purmale apliecināja, ka ir mīlestība, kas nekad nebeidzas. Tā ir mīlestība uz deju. Jo, lai arī kolektīvam ir vadītājs, to smalkumu, to mežģīni priekšnesumos ievij viņa palīgs – baletmeistars un repetitors,» pēc koncerta pauda RTU Studentu kluba direktore Asja Visocka.

Sandra Purmale 45 gadus veltījusi latviešu tautas dejas mākslai. Izglītošanās dejas jomā iesākta TDA «Dzintariņš». 13 gadus Purmale bijusi profesionāla baleta māksliniece Latvijas Filharmonijas Valsts deju ansamblī «Daile», bet 20 dzīves gadi ir saistīti ar «Vektoru» – četrus gadus viņa bijusi tā dalībniece, 16 – repetitore. Jau trīs gadus Purmale ir arī kolektīva «Sienāzīši» mākslinieciskā vadītāja.

Koncerts notika 12. maijā Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē. To organizēja RTU Studentu klubs. Režisore un koncerta vadītāja – Santa Laurinoviča.

Koncertu atbalstīja RTU, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvalde un mākslinieciskās jaunrades centra «Praktiskās estētikas skola».

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

14. maijs, 2014 plkst. 10:17

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi