Latvijas komanda «Robotu skola» uzvar robotu sacensībās «Robotex 2013»

21. novembris, 2013
.
.
.

Aizvadītās nedēļas nogalē Igaunijas galvaspilsētā Tallinā Latvijas komanda «Robotu skola», kuras sastāvā ir arī Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) pārstāvji, ieguvusi četras godalgotās vietās robotu sacensībās «Robotex 2013».

Pirmo vietu līnijsekotāju disciplīnā ieguva robots «Bridge Drifter», kura autori ir RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes (DITF) Sistēmu teorijas un projektēšanas katedras zinātniskā asistenta p. i. Guntis Kuļikovskis un Einārs Deksnis.

Fotogalerija

Trešo vietu mini sumo disciplīnā ieguva robots «Tilt», kura autors ir RTU DITF Datoru tīklu un sistēmu tehnoloģijas katedras informāciju sistēmu inženieris Gundars Miezītis.

Savukārt mega sumo disciplīnā pirmās divas vietas ieguva attiecīgi robots «Flash» ar laidēju Guntaru Trimalnieks un robots «Blast» ar laidēju Jāni Zaharānu. Abu robotu autors ir komanda «Robotu skola».

Šā gada 15. decembrī Japānā notiks sumo robotu starptautisko sacensību fināls, kur komanda «Robotu skola» piedalīsies ar pieciem robotiem, kas izcīnījuši ceļazīmes, iegūstot pirmās vietas turnīros Baltijā, Eiropā un ASV.

 Informācija par «Robotex 2013» angļu valodā 1.27 Mb

RTU Informācijas centrs

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

21. novembris, 2013 plkst. 12:16

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi