Noskaidroti G. Boles balvas un I. Strautmaņa Latvijas reģionālās arhitektūras prēmijas laureāti

20. decembris, 2013
.
.
.

19. decembrī Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē (RTU APF) notika gadskārtējā latviešu būvinženiera, RTU Goda doktora un Triju Zvaigžņu ordeņa Zelta goda zīmes kavaliera Gunta Boles iedibinātās balvas un profesora Ivara Strautmaņa Latvijas reģionālās arhitektūras prēmijas pasniegšana.

Jau 22. gadu, izvērtējot RTU APF un Būvniecības fakultātes (BF) studentu sekmes, profesionālo aktivitāti ārpus tiešās studiju programmas apguves un izstrādāto studiju darbu profesionālo kvalitāti, žūrijas komisija G. Boles pilnvarota pārstāvja – arhitekta Jura Skalberga vadībā izraugās balvai vienu, viņuprāt – labāko, studentu no katras fakultātes. Šogad no 11 pretendentiem par labākajiem tika atzīta APF studente Marta Ceriņa un BF studente Dārta Dimante.

Profesora Ivara Strautmaņa Latvijas reģionālās arhitektūras prēmija ir jauna tradīcija fakultātes vēsturē. Profesors Strautmanis ir pirmais mācībspēks, kurš nācis klajā ar šādu iniciatīvu un ir gatavs ne tikai nodot topošajiem kolēģiem savu pieredzi un zināšanas, bet arī materiāli atbalstīt viņu izaugsmes centienus. Profesora zinātniskā darbība ir saistīta ar vietējo, reģionālo problēmu nozīmes izpēti mūsdienu arhitektūras profesijā. Šai tēmai viņš veltījis savu diplomdarbu un tā bijusi viņa interešu lokā gan kā praktizējošam arhitektam, gan strādājot ar studentiem universitātē. Iedibinot savu prēmiju, profesors Strautmanis vēlas veicināt kopējo harmoniju Latvijas pilsētu un lauku vides attīstībā un mudināt jaunos kolēģus vairāk domāt par piedāvāto paņēmienu klāstu gan plānojumu, gan arhitektūras formālo risinājumu veidošanā Latvijas pilsētu un lauku vides attīstībai. strautmana_balva_2013.jpg

Vērtējot šā gada diplomandu darbus, profesors Strautmanis par Latvijas reģionālās arhitektūras prēmijas ieguvēju izvēlējās APF studenti Zani Pastari, kas savā diplomprojektā «Rakstnieku rezidence un komunikācijas centrs Torņakalnā» veiksmīgi pratusi ieaust vides kontekstā reģionālās arhitektūras iezīmes.

Visas trīs laureātes atzina, ka balvas izmantos turpmākajām studijām un sevis pilnveidošanai.

RTU Informācijas centrs

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

20. decembris, 2013 plkst. 12:37

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi