Noskaidroti konkursa «ResearchSlam» finālisti

28. aprīlis, 2015
.
.
.

Noskaidroti seši Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) konkursa «ResearchSlam» dalībnieki, kuri iekļuvuši finālā, kas notiks 15. maijā.

23. aprīlī notika pēdējā atlases kārta konkursantiem eksakto, dabas un ar veselības aprūpi saistītās nozarēs, kas noslēdza sešu nedēļu posmu ceļā uz finālu. Kopā piedalījās 29 dalībnieki – maģistranti un doktoranti – no 11 Latvijas augstskolām.

Finālā iekļuva: Atis Hermanis no RTU ar prezentāciju «Ne viedtālrunis, ne viedpulkstenis, bet viedais audums», Nauris Zdanovskis no Rīgas Stradiņa universitātes ar prezentāciju «Hipokamps – mozaīkas daļiņa kognitīvo funkciju puzlē», Silva Vikmane no Vidzemes Augstskolas ar prezentāciju «Papildinātās realitātes rozā brilles», kā arī trīs Latvijas Universitātes studentes – Zane Veinberga ar prezentāciju ««Uzzini par sevi to, ko tu nezini» jeb mūsu domāšanas īpatnības!», Veronika Leja ar prezentāciju «Viltus atmiņu ietekme uz liecinieku liecībām» un Līga Saulīte ar prezentāciju «Neironu otrā jaunība. Cilmes šūnu perspektīvas».

Finālisti sākuši mācības pie «runaskursi.lv» mācībspēkiem, lai pilnveidotu savas prezentācijas prasmes un jau 15. maijā piedalītos noslēguma sacensībās. Tajās katram dalībniekam tiks dotas 15 minūtes, lai prezentētu savu darbu un atbildētu uz žūrijas jautājumiem.

Vairāk informācijas par «ResearchSlam» un tā dalībniekiem konkursa mājaslapā un Facebook profilā.

Lai arī finālā skatītāju balsis neietekmēs konkursa rezultātu, no 27. aprīļa līdz 15. maijam ir iespēja piedalīties skatītāju simpātijas balsojumā, novērtējot dalībnieku prezentācijas konkursa Youtube vietnē un spiežot «Patīk». Balsojumā piedalās visu atlases kārtu dalībnieku video. Skatītāju simpātijas ieguvējs tiks paziņots konkursa finālā 15. maijā.

Konkursu «ResearchSlam» organizē RTU Doktorantūras skola, un šogad tas notiek jau ceturto reizi. Konkursa balvu fonds ir 4500 EUR.

Konkursu organizē RTU Doktorantūras skola. Atbalsta: AS «Exigen Services Latvia», SIA «VISMA Enterprise», SIA «Sigmanet», mūzikas restorāns «Pacho Music Café», rokas pulksteņu dizaina izstrādes zīmols «May28th», Somijas vadošā kompānija konditorejas nozarē «Fazer» un uzstāšanās meistarības lietpratēji «runaskursi.lv».

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

28. aprīlis, 2015 plkst. 15:13

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi