Noskaidroti pirmie «ResearchSlam 2014» finālisti

9. aprīlis, 2014
.
.
.

Sestdien, 5. aprīlī, Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) notika konkursa «ResearchSlam» pirmā atlases kārta apvienotajā I un II kategorijā, kurā tikās 10 maģistranti un 10 doktoranti no astoņām Latvijas augstskolām.

Dalībnieki radošā un atraktīvā veidā, izmantojot dažādus papildu materiālus, prezentēja savu studiju programmu unikalitāti, kā arī veiktos pētījumus saistībā ar maģistra vai doktora darbiem, parādot, ka studēt var būt aizraujoši un interesanti.

Katram dalībniekam tika dotas 10 minūtes, lai iegūtu skatītāju simpātijas un saņemtu visskaļākās ovācijas par prezentāciju – tās tika mērītas decibelos un noteica pusi punktu skaitu, lai iekļūtu finālā un sacenstos par galveno balvu. Otru pusi rezultāta veidoja žūrijas vērtējums. Tās uzdevums bija izvērtēt, cik prezentācija ir viegli saprotama, tās radošums un sasaiste ar zinātni vai studiju programmu.  

Žūrijā bija Latvijas Intelektuālās attīstības fonda vadītājs Zuarguss (Viesturs Dūle), infografiku rīka «Infogr.am» dibinātājs Uldis Leiterts, Latvijas Studentu apvienības pārstāvis Mikus Dubickis un RTU Doktorantūras skola projektu vadītājs Kaspars Salenieks.

Finālā piedalīsies divi maģistranti: Jānis Purmalis (RTU Inženierekonomikas un vadības fakultāte) ar prezentāciju «IT spēks jurisprudencē» un Ļuba Tihomirova (Rīgas Stradiņa universitātes Sabiedrības veselības fakultāte) ar prezentāciju «Bullying Latvijas skolās: kas, kad un kāpēc?», kā arī divi doktoranti: Inga Znotiņa (Liepājas universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultāte) ar prezentāciju «Reāla čiksa un super vīrietis jeb Ko korpusu lingvistikā spēj pastāstīt par valodu un mums pašiem» un Sanita Balode (Latvijas Mākslas akadēmija) ar prezentāciju «Gultā ar kultūru».

Nākamā atlases III kategorijā, kas pārstāv inženierzinības, dabas zinātnes un veselības aprūpi, notiks sestdien, 12. aprīlī, RTU Mazajā zālē, Rīgā, Kaļķu ielā 1, 201. auditorijā, un tajā par iekļūšanu finālā sacentīsies 10 maģistranti un 10 doktoranti no 8 Latvijas augstskolām. Ar dalībniekiem un prezentāciju secību iespējams iepazīties šeit. Atlases kārta atvērta ikvienam interesentam.

Vairāk informācijas par «ResearchSlam» un tā dalībniekiem konkursa mājaslapā un Facebook profilā.

Konkursa lieldraugi: elektroenerģētikas un automātikas tehnoloģiju uzņēmums «ABB», informācijas tehnoloģiju uzņēmums «Exigen Services Latvia» un programmatūras izstrādes, projektu vadības un konsultāciju uzņēmums «FMS».

RTU Informācijas centrs

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

9. aprīlis, 2014 plkst. 9:18

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi