Noslēgusies RTU studentu prakse Latvijas vadošajos nozaru uzņēmumos

27. augusts, 2015
.
.
.

Četrpadsmit Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studentiem noslēgusies prakse piecos Latvijas dažādu nozaru uzņēmumos. Praksei viņi tika izraudzīti RTU Karjeras centra un Attīstības fonda rīkotajā prakses stipendiju konkursā «Pierādi sevi vasarā!». Studenti atzīst, ka prakse uzņēmumos devusi vērtīgu pieredzi teorētisko zināšanu pielietošanā reālos darba apstākļos, kā arī papildinājusi zināšanas izvēlētajā studiju jomā.

RTU Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātes students un konkursa laureāts Andris Ābele, kurš praktizējās uzņēmumā «LSEZ Jensen Metal», atzīst: «Praksē varēju pielietot universitātē iegūtās teorētiskās zināšanas. Varēju vērsties pie inženieriem, kuri ar prieku izskaidroja lietas, kuras nesapratu, kā arī uzmanīja manu darbu un ieteica veidus, kā atsevišķas lietas īstenot vienkāršāk un pareizāk. Ļoti patīkami bija redzēt, kā man uzticētie projekti, kurus, konsultējoties ar pieredzējušiem inženieriem, izstrādāju SolidWorks programmā, tiek realizēti dzīvē. Iesaku arī citiem studentiem izmantot iespēju pierādīt sevi vasarā nākotnes profesijā.»

Stipendiju konkursa noslēguma pasākums notika ceturtdien, 27. augustā, un tajā piedalījās RTU Attīstības fonda un Karjeras centra pārstāvji, konkursa uzvarētāji un sadarbības partneri. Pasākuma pirmajā daļā RTU pateicās visiem konkursā iesaistītajiem studentiem, kā arī uzņēmumiem, savukārt pēc oficiālās daļas visiem interesentiem bija iespēja doties informatīvā ekskursijā pa RP SIA «Rīgas satiksme» (RS) darbnīcu telpām. RS šogad projektā piedāvāja visvairāk prakses vietu.

«Šādas prakses rada iespēju studentiem gūt pirmo darba pieredzi. Raugoties no uzņēmuma perspektīvas, tā ir lieliska iespēja piesaistīt kolektīvam topošos nozares profesionāļus. Priecājamies, ka uzņēmumi SIA «Citrus Solutions» un SIA «Batsoft» projektā piedalās atkārtoti, tāpat esam gandarīti par jaunpienācējiem RP SIA «Rīgas satiksme», SIA «CEMEX» un SIA «LSEZ Jensen Metal», kas iespēju pierādīt savas spējas un zināšanas praksē RTU studentiem šovasar deva pirmo reizi,» saka RTU Attīstības fonda izpilddirektors Artūrs Zeps.

RTU stipendiju konkurss tika īstenots jau otro gadu, vasaras sākumā aicinot studentus pretendēt uz prakses vietām kādā no pieciem dažādu nozaru uzņēmumiem. Konkursā uzvarējušie 14 studenti ieguva ne vien praksi kādā no uzņēmumiem, bet arī praktisko iemaņu veicināšanas stipendiju 200 EUR vērtībā, ko nodrošināja attiecīgais uzņēmums.

FOTOGALERIJA

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

27. augusts, 2015 plkst. 15:37

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi