Notiks Latvijas jauno zinātnieku konkursa «ResearchSlam» ceturtā atlases kārta

9. aprīlis, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) izsludinātajā konkursā «ResearchSlam» notiks otrā atlases kārta II kategorijā (eksaktās, dabas un ar veselības aprūpi saistītās nozares), kurā par iekļūšanu finālā sacentīsies četri doktoranti un maģistrants, pārstāvot RTU rekordlielā skaitā, kā arī Latvijas Lauksaimniecības universitāti.

Konkursa «ResearchSlam» ceturtā atlases kārta notiks ceturtdien, 9. aprīlī, plkst. 18.30 mūzikas restorānā «Pacho Music Café», Rīgā, Mārstaļu ielā 16. Dalībnieki stāstīs ne tikai par savu pētījumu tematiem, bet arī par studiju procesu augstskolā un to, kāpēc tieši viņu izvēlētā studiju programma ir visinteresantākā.

Konkursa dalībnieku stāstījumos varēs uzzināt par jaunākajiem pētījumiem un sasniegumiem nozarē. Būs iespēja dzirdēt unikālu pētījumu par biodīzeļa ražošanu Ēģiptē, kā arī uzzināt vairāk par kaņepes milzīgo potenciālu mūsu ikdienas dzīvē. Tiks prezentēts pētījums par viedā auduma tehnoloģiju, no kura veidots apģērbs spēj nolasīt ķermeņa formu un palīdzēt stājas koriģēšanā. Varēs noskaidrot, kas saista programmētājus un lambadu, kā arī par rotējošo mehānismu sirdspukstiem un veselību. Vairāk informācijas par dalībnieku prezentācijām: http://ej.uz/rs4atlase.

Konkursantiem 10 minūtēs jāiegūst skatītāju simpātijas, kas tiks noteiktas ar balsošanas palīdzību un sastādīs pusi no kopējā rezultāta. Otru pusi veidos žūrijas vērtējums, kas balstīsies uz trīs kritērijiem: vēstījuma uztveramība, radošums un sasaiste ar zinātni. Žūrijas sastāvu veidos: Eiropas Parlamenta deputāts un konkursa atbalstītājs Artis Pabriks, prezentāciju radošumu un saprotamību izvērtēs SIA «Baltic Communication Partners» valdes locekle Antra Savleviča, studentu viedokli pārstāvēs Latvijas Studentu apvienības prezidents Kirils Solovjovs. Dalībnieku kopējo uzstāšanos vērtēs arī «ResearchSlam» 2014 dalībnieks Kārlis Kalniņš un RTU Doktorantūras skolas vadītāja Zane Skreija.

Konkursa I kategorijā (sociālās, humanitārās un IT nozares) paredzēta vēl viena atlases kārta: 16. aprīlī. Savukārt 23. aprīlī notiks konkursa pēdējā atlases kārta pirms fināla, kurā piedalīsies jaunie zinātnieki, pārstāvot II kategoriju.

2. aprīlī notika «ResearchSlam» otrā atlases kārta I kategorijā, kurā uz skatuves kāpa pieci Latvijas augstskolu dalībnieki, lai sacenstos par skatītāju simpātijām, kā arī saņemtu vērtējumu no žūrijas komisijas. Vislielāko skatītāju balsu skaitu un arī žūrijas simpātiju balvu – Rēzeknes Augstskolas unikālo grāmatu «Latgales lingvoteritoriālā vārdnīca» – saņēma Zane Veinberga no Latvijas Universitātes. Viņa klausītājus iepazīstināja ar cilvēku domāšanas un lēmumu pieņemšanas īpatnībām. Ar atlases kārtas rezultātiem, kā arī foto un video materiāliem iespējams iepazīties konkursa mājaslapā: www.researchslam.lv

Konkursu organizē RTU Doktorantūras skola. Atbalsta: AS «Exigen Services Latvia», SIA «VISMA Enterprise», SIA «Sigmanet», mūzikas restorāns «Pacho Music Café», rokas pulksteņu dizaina izstrādes zīmols «May28th», Somijas vadošā kompānija konditorejas nozarē «Fazer» un uzstāšanās meistarības lietpratēji «runaskursi.lv».

Vairāk informācijas konkursa mājaslapā: www.researchslam.lv.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

9. aprīlis, 2015 plkst. 9:01

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi