Postfolkloras festivāls «Gaviles» pulcē rekordlielu jaunu klausītāju skaitu

21. aprīlis, 2016
.
.
.

Atstājot sirsnīga un muzikāli bagāta, piepildīta pasākuma sajūtu, izskanējis Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) postfolkloras grupas «Daba san» piektais rīkotais Latvijas postfolkloras festivāls «Gaviles», kas šogad pulcējis rekordlielu jaunu festivāla klausītāju pulku, tā apliecinot postfolkloras žanra pieaugošo popularitāti, informē «Daba san» līdere Rūta Abaja.

Fotogalerija

«Festivāls aizsākās ar ziemas putekļu izpurināšanu no visiem festivāla apmeklētājiem un pavasara gaviļu prieka ievibrēšanu kopā ar lielisko balss improvizētāju Danu Indāni,» stāsta R. Abaja. Vakara vadītāja Ērika Zepa aicināti uz skatuves pirmie kāpa festivāla «veterāni» – grupa «Daba San», kas sniedza iespēju ielūkoties topošā mūzikas albuma skanējumā.

Otrie savu sniegumu publikai rādīja «Gaviļu» debitanti – grupa «Tāri», kas klausītājus iepazīstināja ar neparasti oriģinālu elektroniskās, roka un folkmūzikas sintēzi. «Dārdu» izpildījumā šogad bija manāms liriski apcerīgs skanējums, kuru citā dimensijā pacēla lietuviešu dažādu pasaules tautu pūšamo instrumentu virtuoza Saulius Petreikis un koklētājas Laimas Jansones duets. Grupa «Sudobri» kā pirmie ieskandināja festivāla koncertdaļas noslēgumu, kas izskanēja latgaliešu valodā. To noslēdza vienreizējie, dzirkstoša humora un enerģijas pilnie «Rikši» no Rēzeknes.

Pēc koncerta noslēguma Spīķeros visi festivāla dalībnieki vienojās kopīgā brīvi improvizētā saspēlē folkkluba «Ala Pagrabs» telpās, kur allaž virmo dzīvs latvisko tradīciju gars. «Improvizētā saspēlē mūziķi gavilēja līdz pat rītam, pierādot ka «Gavilēm» un postfolklorai ir un būs spēcīgs turpinājums!» informē R. Abaja.

Festivāls šogad notika 16. aprīlī Spīķeru koncertzālē.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

21. aprīlis, 2016 plkst. 10:50

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi