RTU 20. un 21. jūnijā aicina uz Līgo pasākumiem

13. jūnijs, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Kultūras centrs 20. un 21. jūnijā aicina studentus un darbiniekus uz diviem lustīgiem Līgo ieskandināšanas pasākumiem, kuros kopīgi varēs pīt vainagus, klausīties un dziedāt līdzi Jāņu dziesmām un dancot tradicionālās latviešu un kaimiņtautu dejas.


20. jūnijā plkst. 12 RTU centrālās ēkas vestibilā, Kaļķu ielā 1, interesenti aicināti uz lielā vainaga pīšanu, tādēļ iespēju robežās ikviens lūgts sarūpēt arī ziedus vai zaļumus. Savukārt plkst. 19 turpat RTU Mazajā zālē visi laipni gaidīti uz folkloras un seno cīņu kopas «Vilkači» Jāņu dziesmu koncertu. Ieeja – brīva.

«Vilkači» jau vairāk nekā 15 gadus Latvijā nodarbojas ar nacionālpatriotisko audzināšanu dažādos līmeņos, ar tradīciju un folkloras pētniecību, ar senā karavīra dzīvesveida un amatnieku prasmju apgūšanu, ko popularizē dažādos pasākumos, koncertos un festivālos. Koncertā «Vilkači» atskaņos pērn izdotā Jāņu dziesmu albuma «Jānis» kompozīcijas. Kopas pārstāvji uzsver, ka mūsdienās Jāņos dominē daiļā dzimuma dziedājumi, tālab «Vilkaču» Jāņu dziesmu repertuārs kalpo kā labs atsvars, lai arī vīriem būtu ko «likt pretī» sievām. Jāņu dziesmas tematiski pieskaņotas Jāņu svinēšanas norisei, sākot no viesu aicināšanas un pulcēšanās līdz nākamās dienas rītam, kad uzaust saule.

Savukārt 21. jūnijā plkst. 20 RTU Lielajā zālē, Kaļķu ielā 1, ikviens kopā ar «3x3 danču kluba» muzikantiem Līgo vakara noskaņās aicināts apgūt latviešu un citu tautu dejas, kuras vienkāršā tauta dejoja 19. gs. un 20. gs. sākumā. Tā ir kā senā zaļumballe, kurā ikviens var piedalīties, tikai pārcelta mūsdienu vidē. Ieejas maksa – skolēniem 2 EUR, studentiem 3 EUR, pieaugušajiem 5 EUR, bērniem – bez maksas.  

RTU Komunikācijas un mārketinga departaments

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

13. jūnijs, 2016 plkst. 14:39

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi