RTU aicina piedalīties Baltijā lielākajā starptautiskajā šaha festivālā «RTU Open»

31. jūlijs, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) aicina šaha spēles lietpratējus pieteikties Baltijā lielākajam un vienam no trīs prestižākajiem starptautiskajiem šaha festivāliem Ziemeļeiropā «RTU Open», kas no 10. līdz 16.  augustam norisināsies Rīgā, vienkopus pulcējot vairākus pasaules elites lielmeistarus.

Festivāls šogad notiks piekto reizi, un tam reģistrējušies jau vairāk nekā 400 dalībnieku no 42 valstīm, kuru vidū ir 37 lielmeistari. Reģistrēšanās notiek līdz festivāla sākumam, aizpildot pieteikuma anketupasākuma mājaslapā http://rtuopen.lv/lv vai rakstot uz e-pastu: . Visos sacensību turnīros tiks skaitīts starptautiskais ELOreitings. Festivāla balvu fonds – 20 000 EUR. No tiem 15 500 EUR paredzēti galvenajam A turnīram, kura uzvarētājs saņems 2500 EUR.

«Šo – jau piekto – «RTU Open» gaidām ar lepnumu, jo tas ir kļuvispar vienu no prestižākajiem Eiropas šaha notikumiem. Turnīrs jau tradicionāli pulcē plašu pašmāju spēlētāju loku un kļuvis par iecienītu galamērķi pieaugošam skaitam elites klases šahistu no visas pasaules. Šādi turnīri ir šaha attīstības dzinējspēks, bet visa pamatā ir analītiskā domāšana, kuru izkopt palīdz tieši šā turnīra organizatori – RTU,» saka Latvijas Šaha federācijas (LŠF) prezidents
 Pēteris Šmidre.

A turnīrs tiks izspēlēts deviņās kārtās ar laika kontroli 90 minūtes uz partiju plus 30 sekundes par katru izdarīto gājienu. A turnīra reitingfavorīti ir Aleksejs Širovs un Igors Kovaļenko (abiem reitings – 2702 ELO punkti), kuri pārstāv Latviju. Viņu reitings atbilst superlielmeistaru statusam un dod vietu pasaules pirmajā piecdesmitniekā. Vēl dalībnieku vidū jāizceļ lielmeistars Daniels Fridmans, kurš dzimis Rīgā, bet šobrīd pārstāv Vācijas izlasi, kā arī pagājušo divu gadu uzvarētāji – lielmeistari Hrants Melkumjans (Armēnija) un Bartošs Sočko (Polija). Spēcīgākā dalībniece sieviešu konkurencē ir lielmeistare Monika Sočko (Polija), kura šobrīd ieņem 28. vietu pasaules sieviešu reitingā.

Savukārt amatieri varēs startēt vairākos turnīros atkarībā no dalībnieka individuālā reitinga. B turnīrs notiks no 10. līdz 16. augustam, C turnīrs – no 13. līdz 16. augustam,  D turnīrs – no 13. līdz 16. augustam. Festivāla pēdējā dienā, 16. augustā, būs iespēja piedalīties atklātajā ātrspēles turnīrā.

Vairāk informācijas par turnīru un spēļu kalendārs pieejams festivāla mājaslapā: http://rtuopen.lv/lv. Skatītājiem ieeja brīva.

«RTU Open» organizē RTU sadarbībā ar LŠF, kas ir Starptautiskās Šaha federācijas (FIDE) un Eiropas Šaha savienības (ECU) biedre.

Festivāla ģenerālsponsors ir RTU, atbalstītāji: SIA «RTU-BT1», AS «Olainfarm», SMScredit.lv, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Valsts sportam un VAS «Latvijas Dzelzceļš» Ritošā sastāva serviss.

RTU Komunikācijas nodaļa
Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

31. jūlijs, 2015 plkst. 13:47

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi