RTU aicina uz Baltijas karsējkomandu festivālu «Baltic Stunt Fest 2014»

3. jūlijs, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) karsējkomanda aicina ikvienu interesentu uz pirmo Baltijas valstu karsējkomandu festivālu «Baltic Stunt Fest 2014», kas pulcēs četras komandas no Latvijas un Igaunijas, Baltijas valstīs iedzīvinot karsējkomandu sporta (cheerleading) tradīcijas.

Festivāls notiks 5. jūlijā plkst. 13 pie tirdzniecības centra «Mols», Rīgā, Krasta ielā 46, un 6. jūlijā plkst. 12 pludmalē pie viesnīcas «Baltic Beach Hotel»,Jūrmalā, Jūras ielā 23/25. Savukārt no 2. līdz 3. augustam festivāls norisināsies Igaunijā: 2. augustā Pērnavā, 3. augustā – Tallinā. Ieeja pasākumā – bez maksas.

Pasākumā piedalīsies RTU, Tallinas Tehniskās universitātes (TTU), basketbola komandas «Ventspils», kā arī deju studijas «Glamorous dance studio» karsējkomandas. Tā laikā karsējkomandas rādīs vairākus priekšnesumus, demonstrējot gan dejas, gan sarežģītus pacēlienus (cheer stunts and lifts).Pasākuma dalībniekiem, kā arī citām karsējkomandām būs iespēja piedalīties arī TTU vadītajās meistarklasēs. Savukārt pasākuma apmeklētāji varēs piedalīties sponsoru spēlēs un iegūt viņu sarūpētās balvas.

«Festivāla mērķis ir pārņemt pasaules praksi un Baltijas valstīs iedzīvināt patieso «cheer» tradīciju, ceļot Baltijas karsējkomandu līmeni un laužot stereotipus par karsējkomandu sportu. Tas kā jebkurš sporta veids uzskatāms par sacensībām, kurās karsējkomandu priekšnesumamir ierobežots laiks un diapazons, un tas tiek vērtēts pēc noteiktas punktu skalas,» saka pasākuma organizatore, RTU karsējkomandas vadītāja Katrīna Dimitere.

Karsēju kustības pirmsākumi meklējami ASV, un pirmie karsēji bija vīrieši. Sievietes ar to sāka nodarboties tikai ap 1940. gadu, kad vīrieši bija devušies karā. Gadu laikā karsējkomandu sports ir attīstījies no parastiem uzmundrinājuma saucieniem līdz sarežģītiem cēlieniem, piramīdām un karsēju sacensībām.

RTU karsējkomanda izveidota 2012. gadā. Tā atbalstījusi «RTU/Robežsardze» volejbolistu komandu, kā arī piedalījusies reģionālās un starptautiskās sacensībās, tostarp Igaunijas karsējkomandu sacensībās«Tantsutüdrukute festival» 2014. gadā, izcīnot 2. vietu.

Pasākumu organizē RTU, TTU un «Baltic Cheer Leading Organization», atbalsta – t/c «Mols», viesnīca «Baltic Beach Hotel», veikalu tīkls «Sportland», atpūtas klubs «Sun Set», RTU, TTU.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

3. jūlijs, 2014 plkst. 10:31

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi