RTU aicina uz deju uzvedumu «Sapņi par kaķiem»

11. decembris, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Kultūras centra (RTU KC) Mūsdienu deju studija un tās vadītāja horeogrāfe Baiba Ērgle aicina uz deju uzvedumu «Sapņi par kaķiem», kas šoreiz veidots Ziemassvētku noskaņās, iedvesmojoties no pasaulslavenā komponista un mūziklu autora Endrjū Loida Vēbera mūzikla «Kaķi». Uzvedums notiks piektdien, 18. decembrī, plkst. 19 RTU Mazajā zālē, Rīgā, Kaļķu ielā 1. Ieejas maksa – 2 EUR.

B. Ērgle stāsta, ka ideja veidot šādu uzvedumu radās, jo mūziklu autora Endrjū Loida Vēbera mūzika ir ļoti pateicīgs materiāls, kuru izmantot, lai iepazīstinātu bērnus ar dejas pasauli. «Bērniem šajā mūzikā ir viegli izpaust emocijas un iejusties tēlā, tādēļ daļu no kustībām deju uzvedumā izdomājuši paši bērni. Tomēr, veidojot uzvedumu, bija nepieciešama liela pacietība un ilgi treniņi, tādēļ ar lielu prieku un gandarījumu vēlamies to parādīt citiem. Ceram, ka, raugoties deju uzvedumā, arī skatītāji ieraudzīs sevī mazu daļiņu no kaķa draiskās dabas,» saka B. Ērgle.

RTU Mūsdienu deju studija dibināta 2014. gada rudenī un patlaban tajā  klasiskās dejas, baleta, džeza, sporta un laikmetīgās dejas pamatus apgūst 12 aktīvi bērni un pusaudži vecumā no 8 līdz 15 gadiem. 

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

11. decembris, 2015 plkst. 10:18

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi