RTU aicina uz koncertu «Uzvelciet baltu kreklu…»

2. jūnijs, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) 16. jūnijā plkst. 20.16 aicina Imanta Kalniņa mūzikas un Imanta Ziedoņa dzejas cienītājus uz koncertu «Uzvelciet baltu kreklu…», kas veltīts I. Kalniņa 75 gadu jubilejai. Koncertā uzstāsies RTU jauktais koris «Vivere» un Latvijas Universitātes Kamerorķestris. Koncerts notiks RTU centrālajā ēkā, Kaļķu ielā 1, Lielajā zālē.

«Koncerts ir vairāku veiksmīgu sadarbību rezultāts. Tajā ir apvienota ne tikai ievērojamo Latvijas kultūras dižgaru Imanta Kalniņa un Imanta Ziedoņa daiļrade, bet arī divulielāko universitāšu radošās grupas – RTU jauktais koris «Vivere» un LUKamerorķestris,» uzsver «Viveres» mākslinieciskais vadītājs Gints Ceplenieks.  

Kamerorķestri un kori koncertā papildinās  solisti Mikus Abaroniņš un Zane Gudrā, teicējs un kora «Vivere» dziedātājs GatisSmidrovskis, pavadošā grupa, kuras sastāvā ir tādi pazīstami mūziķi kā Jānis Miltiņš, Viesturs Samts, Norberts Skraucis un «Turaidas rozes» pamatsastāva dalībnieks Aivars Gudrais.

Koncertā būs dzirdamas Imanta Kalniņa dibinātās rokgrupas «Turaidas roze» melodijas – gan tautāiemīļotā «Buramdziesmiņa» un «Pa Misisipi kuģīt’s peld», gan arī vairākas mazāk zināmas, taču spēcīgas, filozofiskas pārdomas rosinošas dziesmas. Īpašu dziesmu aranžējumu korim, solistiem, orķestrim un pavadošajai grupai veidojis LU kamerorķestra diriģents Andris Gailis. Uzvedumā I. Kalniņa mūzika mīsies ar dzejas lasījumiem no I. Ziedoņa dzejas krājumiem «Viegli», «Sirds dinamīts» un «Motocikls» G. Smidrovska interpretācijā.

Stāstavide fokusēsies ap šķūni, kas Ziedonim saistījies ar bērnību Ragaciemā un ir bagātīga atmiņu krātuve par viņa dzimtu. To viņš atklājis Norai Ikstenai grāmatā «Nenoteiktā bija». «Tas ir stāsts par vērtībām, kas vijas cauri gadsimtiem – mīlestību, drosmi, atbildību pret tuvāko un personisko brīvību laiku lokos. Par jaunības degsmi un izaicinājumiem, kas jāpieņem, lai gūtu nozīmīgas dzīves mācības. Par īpašo Ziedoņa un arī Kalniņa pasaules izjūtu,» saka koncerta režisore Dace Micāne-Zālīte.

Pasākumuatbalsta RTU, SIA «Valmiermuižas alus», SIA «CIDO Grupa» un SIA «Mārtiņa Beķereja». Biļetes pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs, to cena –10 EUR. Biļetes varēs iegādāties arī koncerta norises vietā.

RTU Komunikācijas un mārketinga departaments

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

2. jūnijs, 2016 plkst. 14:21

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi