RTU aicina uz sadraudzības koncertu «Vienoti dziesmā»

26. aprīlis, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) sieviešu koris «Delta» kopā ar RTU studentu pūtēju orķestri «SPO» un vieskolektīvu no Francijas – jaukto kori «Cantilena» – aicina uz īpašu sadraudzības koncertu «Vienoti dziesmā». Koncertā piedalīsies arī Latvijas Nacionālās operas un baleta soliste Baiba Berķe-Renerte un akordeonists Māris Ivanovs.

Koncerts notiks pirmdien, 2. maijā, plkst. 19 Mazajā ģildē, Amatu ielā 3/5. Ieeja – bez maksas.

Programmā skanēs gan labi zināmas franču mūzikas pērles, piemēram Žaka Ofenbaha «Can-Can» no uvertīras «Orfejs pazemē», Džo Dasēna (Joe Dassin) pasaulslavenais skaņdarbs «Les champs – elisees», gan vairāki pašmāju komponistu skaņdarbi, tostarp Mārtiņa Brauna skaņdarbs «Saule, Pērkons, Daugava» un «Mīla ir kā uguns», kā arī Raimonda Paula «Savās mājās, savā Tēvijā». Koncerta noslēgumā visi kolektīvi vienosies dziesmā no franču kinofilmas «Doktors Živago».

Sadraudzība ar franču jaukto kori «Cantilena» korim «Delta» izveidojās 2015. gada rudenī, kad koris pēc «Cantilena» uzaicinājuma viesojās Francijā, Ronas Alpu reģionā, popularizējot latviešu kora mūziku. Šī ir franču kora atbildes vizīte Latvijā. Korim vizītes laikā Latvijā paredzēta arī sadziedāšanās Rundāles pilī, Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā, kā arī Baltā galdauta svētkos «Sadziedam, sadancojam RTU».

Sadraudzības koncertu atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Informatīvais atbalstītājs: Francijas institūts Latvijā.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

26. aprīlis, 2016 plkst. 13:53

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi