RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē apskatāma Šveices arhitektūras fotoizstāde

11. decembris, 2014
.
.
.

Pateicoties Šveices vēstniecībai Latvijā, Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes (RTU APF) glabāšanā ir nonākusi izstāde «Šveices pozīcijas: ilgtspējīgas metodes būvniecībā 33 kadros». Tā ir 25 talantīgu meistaru veidota 33 fotogrāfiju kolekcija, kas ataino Šveices būvniecības nozares pēdējos divdesmit gados radītos arhitektūras un inženiertehniskos sasniegumus, kas ir saistīti ar ilgtspējīgu attīstību. Izstāde apskatāma APF telpās, Āzenes ielā 18, Ķīpsalā jebkurā laikā gan darbdienās, gan arī brīvdienās.

Šveices arhitektūra un inženierzinātne pasaulē ir slavena, pateicoties projektētāju tehnisko zināšanu kvalitātei un radošumam. Atzinīgi tiek vērtēts arī tas, ka projektos liela uzmanība pievērsta tālejošām rūpēm par ilgtspējīgu attīstību.

RTU APF skatāmā izstāde iepazīstina ar inženiertehniskajām metodēm, materiāliem, ekoloģiju un dabas aizsardzību no dažādiem skatu punktiem, vienlaikus uzsverot katra sasnieguma unikalitāti. «Šveices pozīcijas: ilgtspējīgas metodes būvniecībā 33 kadros» parāda, ka ilgtspējīga attīstība nav gatava formula, bet gan tāda, kas apvieno dažādas arhitektūras prakses, radot jautājumus gan par radošumu, gan ilgtspēju.

Izstādes veidotāja un kuratore ir mākslas vēsturniece Natalī Heršdorfere (Nathalie Herschdorfer). Izstādes tapšanu atbalstījis Šveices Konfederācijas Ārlietu departaments un Šveices vēstniecības visā pasaulē.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

11. decembris, 2014 plkst. 14:09

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi