RTU deju kolektīvs «Vektors» izcīna 1. vietu starptautiskā folkloras festivālā Gruzijā

7. jūlijs, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Tautas deju ansamblis «Vektors» horeogrāfes Dagmāras Lejas vadībā ir ieguvis pirmo vietu starptautiskā deju festivālā «New Life», kas no 28. jūnija līdz 3. jūlijam norisinājās Gruzijā.

Pirmajā konkursa dienā kolektīvs žūrijas vērtējumam piedāvāja latviešu tautas deju klasiku – «Gatves deju» Helēnas Tangijevas-Birznieces horeogrāfijā. Otrajā konkursa dienā «Vektors» prezentēja divas nesen tapušas dejas, kuras no pārējām konkursā izpildītajām  īpaši atšķīrās ar savu romantisko, latviešu mentalitātei tuvo mīlestības tematu. Tās bija «Visi ziedi izziedēja» Agra Daņiļeviča horeogrāfijā un «Salniņa» tautas deju ansambļa mākslinieciskās vadītājas D. Lejas horeogrāfijā, saņemot nedalītas skatītāju simpātijas un žūrijas atzinību. Trešajā konkursa dienā kolektīvs dejoja jautro Jāņa Ērgļa deju «Govju kazaks», kas sniedza pilnīgi citu priekšstatu par latviešu tautas deju raksturu. Uzreiz pēc «Govju kazaka»  uz skatuves kāpa žūrijas pārstāvji, kas kolektīvu apsveica ar 1. vietas iegūšanu un novēlēja patīkamu lidojumu mājup. 

«Esam priecīgi un gandarīti, ka pēc tik ilgiem gadiem «Vektors» atkal ir devies ārpus Latvijas robežām, kur tik veiksmīgi ir pārstāvējis savu valsti, ne tikai radot izbrīnu par mūsu tautas tērpu krāšņumu, bet arī pārsteidzot skatītājus ar māksliniecisko sniegumu un dejotāju tehnisko meistarību,» stāsta D. Leja.

Festivālā kolektīviem bija iespēja uzstāties – tautas deju, dziedāšanas un laikmetīgās dejas Nominācijās. «Vektors» startēja tautas deju kategorijā. Četri pasaules klases horeogrāfi vērtēja tautas deju kolektīvu spēju demonstrēt savas valsts folkloru, dejas? kompozīciju un interpretāciju, tematisko stāstījumu, tērpus, kā arī raisīt skatītāju simpātijas.

Konkursā kopā ar «Vektoru» piedalījās arī kolektīvi no Kazahstānas, Krievijas, Ukrainas, Armēnijas, Gruzijas, Igaunijas, Polijas, Irānas un Dagestānas.

RTU Komunikācijas un mārketinga departaments

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

7. jūlijs, 2016 plkst. 15:27

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi