RTU docente Anita Meldere aicina uz jubilejas izstādi «Portreti»

25. septembris, 2014
.
.
.

Noslēdzot Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes (RTU APF) Tēlotājas mākslas katedras vadītājas docentes Anitas Melderes 65. jubilejas gada izstāžu ciklu, 26. septembrī plkst. 16 Siguldas mākslas skolas «Baltais flīģelis» izstāžu telpā Šveices ielā 19, Siguldā, tiks atklāta izstāde «Portreti».

Izstāde būs skatāma līdz 22. oktobrim darba dienās no plkst. 10 līdz 19, brīvdienās – divas stundas pirms pasākumiem.

Jubilejas gadā jau atklātas četras A. Melderes personālizstādes: Bauskas Novadpētniecības un mākslas muzejā izstāde «Reālas vērtības», mākslas galerijā «Meistars Gothards» – «Sieviešu lietas», Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā – «Ekspresijas. Abstraktā glezniecība», bet RTU Dizaina centrā – «Laika zīmes».

A. Meldere kopš 2007. gada ir RTU APF Tēlotājas mākslas katedras vadītāja. Latviešu glezniecības kopainā māksliniece kļuva pazīstama 20. gadsimta 70. gados ar klusajām dabām, kā arī portretu un aktu gleznojumiem. Bet abstraktajai glezniecībai viņa pievērsās 90. gadu sākumā un turpina to savā daiļradē izkopt līdz pat šodienai.

Kopš 1972. gada A. Meldere piedalījusies daudzās nozīmīgās izstādēs gan Latvijā, gan ārzemēs: Vācijā, Dānijā, Spānijā, Francijā, ASV, Japānā, Krievijā, Lietuvā, Igaunijā un citur. Viņa sarīkojusi aptuveni 50 personālizstādes Latvijā, Vācijā, Kanādā, Beļģijā un Norvēģijā. Mākslinieces darbi reproducēti nozīmīgos albumos, grāmatās un periodiskajos izdevumos, kas izdoti Latvijā un ārzemēs.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

25. septembris, 2014 plkst. 16:19

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi