RTU Elektromobiļu sacensībās uzvar Rektorāta komanda

15. maijs, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Studentu Parlamenta (RTU SP) rīkotajās Elektromobiļu sacensībās ceturtdien, 14. maijā, uzvarēja Rektorāta komanda, kas, veikli orientējoties Rīgas ielās, visātrāk veica sacensību maršrutu un nobrauca vismazāko kilometru skaitu.

Otrajā vietā ierindojās Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes komanda, savukārt trešajā vietā – Būvniecības inženierzinātņu fakultātes komanda, kas uzrādīja labāko rezultātu sacensību kontrolpunktos. Savukārt par sacensību ekonomiskākajiem braucējiem tika atzīta Transporta un mašīnzinību fakultātes komanda, kas distanci veica ar vidējo enerģijas patēriņu 11,3 kWh uz 100 nobrauktajiem kilometriem.

Sacensībās piedalījās deviņu RTU fakultāšu, kā arī Rektorāta un Absolventu asociācijas komandas. Visas komandas izmantoja RTU elektromobiļus «Volkswagen e-up!», kurus universitāte, izjūtot atbildību par apkārtējās vides kvalitāti, iegādājās 2014. gada nogalē, jo elektromobiļi ir urbānai videi domāti auto, kas darbojoties nepiesārņo gaisu ar kaitīgajiem izmešiem.

Apbalvojot uzvarētājus, RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis pauda prieku par studentu un darbinieku iesaistīšanos sacensībās, tā atbalstot un popularizējot videi draudzīga transporta izmantošanu pilsētvidē. Ne velti universitāte «Green Metric» reitingā, kurā augstākās izglītības iestādes no visas pasaules sarindotas pēc to apņemšanās mazināt kaitīgo ietekmi uz vidi, ir ierindojusies 200 zaļāko pasaules augstskolu topā. «Lai dzīvo uzvarētāji un elektromobiļi! Dedzināt degvielu un piesārņot pilsētu – tas ir noziegums. Elektromobiļi ir mūsu nākotne, kas palīdzēs saudzēt vidi. Novēlu visiem piecu gadu laikā kļūt par elektromobiļu lietotājiem!» klātesošajiem  sacīja L. Ribickis.

Sacensību dalībniekiem bija jānokļūst astoņos pie Rīgas skolām izvietotajos kontrolpunktos, kur dažādos uzdevumos tika pārbaudītas komandu zināšanas par RTU. Bija gan jāsniedz atbildes uz āķīgiem jautājumiem, gan jāatrisina dažādi inženiertehniski uzdevumi, piemēram, jābūvē makaronu torņi un jānosaka ķīmiskās vielas. Noskaidrojot uzvarētājus, vērā tika ņemta komandu prasme orientēties Rīgā, sacensību maršrutā patērētais laiks un elektroenerģijas daudzumus, veiktais kilometru skaits, kā arī kontrolpunktos uzrādītie rezultāti.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

15. maijs, 2015 plkst. 11:18

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi