«RTU Futbola centra» pārstāvju pārdomas pēc UEFA «Regions Cup»: ar «+» zīmi

30. oktobris, 2014
.
.
.

Pagājušajā nedēļā Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) futbola komanda «RTU Futbola centrs» ar zaudējumu 0:4 Horvātijas klubam «Zagreb» noslēdza dalību prestižajās Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) organizētajās «Regions Cup» sacensībās. Trīs spēles RTU futbolisti iekrāja sešus punktus, divreiz uzvarot un piedzīvojot vienu zaudējumu. Matemātiski – labāku rezultātu iepriekš šajā turnīrā neviena Latvijas komanda nebija sasniegusi. Pārdomas? Tādas bija gan trenerim Pāvelam Fjodorovam, gan komandas spēlētājam Ervīnam Keišam…

«Pirmā spēle pret zviedriem bija interesanta, jo abām komandām nebija pilnīgi nekādas informācijas par pretinieku. Tas gan netraucēja ne mums, ne zviedriem parādīt kvalitatīvu futbolu, saglabājot intrigu līdz spēles beigām. Pirmajā puslaikā zviedriem bija teritoriālais pārsvars, kuru jau otrā puslaika sākumā izlīdzinājām. Aizraujoties ar uzbrukumu veidošanu, devām iespēju zviedriem organizēt bīstamus pretuzbrukumus, ko viņi vienreiz arī pārvērta vārtu guvumā. Neskatoties uz to, parādījām raksturu un burtiski uzreiz rezultātu izlīdzinājām. Savukārt pašās spēles beigās izveidojām elegantu pretuzbrukumu un guvām skaistus vārtus, izraujot uzvaru visā mačā,» stāsta komandas treneris Pāvels Fjodorovs.

«Otrajā spēlē pret Azerbaidžānas komandu spēlētāji izgāja laukumā uz sarežģītas aklimatizācijas, uzkrāta noguruma un emocionāla iztukšojuma fona. Pretiniekiem visa mača gaitā nebija reālu iespēju gūt vārtus, bet arī mums, kontrolējot spēles gaitu, radās grūtības vārtu gūšanas iespēju radīšanā un to realizācijā. Tomēr galu galā savu panācām, gūstot uzvaru ar minimālu rezultātu,» turpina P. Fjodorovs.

«Pret horvātiem laukumā devāmies līderu statusā, lai arī – apzinājāmies, ka mūs gaida ļoti smaga spēle. Horvātu līmenis ievērojami atšķīrās no mūsu iepriekšējo pretinieku kvalitātēm. Pirms spēles, vērojot horvātu spēles stadionā un noskatoties video apskatus, secinājām, ka horvātu komandai nav vāju vietu. Varēja redzēt, ka šajā komandā netrūkst augsta līmeņa izpildītāju, turklāt tā ir fiziski ļoti labi sagatavota un taktiski labi apmācīta. Būtībā to arī pierādīja pati spēle. Pat ar manu spēlētāju maksimālu pašatdevi, horvāti mūs pārliecinoši apspēlēja. Mēs – otrie,» spēli pret Horvātijas komandu apraksta treneris.

«Pirms mums neviena Latvijas komanda nebija sasniegusi šādu pozīciju turnīra tabulā, ne arī guvusi divas uzvaras. Paveiktais turnīrā ir vērtējams ar pozitīvu zīmi. Ir iegūta nenovērtējama starptautiska spēļu pieredze, kas noteikti noderēs arī nākotnē,» atzīst P. Fjodorovs.

«Turnīrs atšķīrās no citiem ar to, ka katra spēle bija svarīga un pat izšķiroša – puiši uz katru spēli nopietni noskaņojās uz izgāja laukumā kā uz pēdējo. Neskatoties uz vēl nepieredzētu pretinieku komandu līmeni, īpaši horvātu izpildījumā, uzskatu, ka komanda parādīja ļoti labu sasniegumu, gūstot divas uzvaras trīs spēlēs.  Tas vēl nav izdevies nevienai Latvijas komandai un tuvākajā laikā, manuprāt, būs grūti pārspējams rezultāts. Paldies komandas biedriem, treneriem, personālam un turnīra organizatoriem par lieliski pavadītu laiku,» stāsta komandas spēlētājs Ervīns Keišs.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

30. oktobris, 2014 plkst. 9:47

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi