RTU futbolisti uzvar azerbaidžāņus. Spēle – kā izbrauciens pa amerikāņu kalniņiem…

22. oktobris, 2014
.
.
.

Trešdien, 22. oktobrī, Horvātijas pilsētā Porečā Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) futbola komanda «RTU Futbola centrs», aizvadot otro Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) organizēto «Regions Cup» sacensību A apakšgrupas spēli, uzvarēja Azerbaidžānas komandu «Çağırğan» ar rezultātu 1:0.

«Spēle kā pa viļņiem…,» bija pirmie vārdi, ko uzreiz pēc spēles RTU Komunikācijas nodaļai teica RTU delegācijas pārstāvis Sandis Kārkliņš. Kas notika?

«Spēle sākās ar nelielu Azerbaidžānas komandas pārsvaru, kas izpaudās bumbas kontrolē. Šāds spēles rokraksts nesaglabājās ilgi, un mūsu futbolisti pārņēma iniciatīvu, komandas darbībās bija jūtama pārliecība par saviem spēkiem. Mūsu futbolistiem piederēja pārsvars laukuma vidusdaļā, kas ir viens no galvenajiem priekšnoteikumiem, lai spēlētu kā «pirmais numurs». Tomēr – pievīla daudzās kļūdas piespēlēs, kas «norāva» vairākus potenciāli bīstamus uzbrukumus,» par notikumiem pirmajā puslaikā stāsta S. Kārkliņš.

«Otrā puslaika sākumā mūsu futbolisti uzreiz ieguva pārsvaru laukuma vidusdaļā, un notikumi lielākoties risinājās pretinieku komandas soda laukuma tuvumā. Spēlējām pa perimetru, kas reālu labumu nedeva, jo ikreiz kaut kas pietrūka – neprecīzas piespēles vai nekvalitatīva bumbas apstrāde. Spēles 66. minūtē mūsu futbolistiem izdevās «uzlauzt» ciešo pretinieku aizsardzību. Ar piespēli starp aizsargiem labā sitiena pozīcijā tika izvirzīts Dmitrijs Teļešs, kurš sita nekļūdīgi – 1:0!»

«Pēc gūtajiem vārtiem RTU komanda spēlēja taktiski gudri – kontrolēja bumbu, tomēr par katru cenu necentās doties uz priekšu lai gūtu otros vārtus. Spēles beigās D. Teļešam bija lieliska iespēja noņemt jebkādus jautājumus no dienas kārtības par spēles uzvarētāju. Viņš izgāja viens pret vienu ar pretinieku vārtsargu un… izniekoja šo iespēju, sitot bumbu virsū vārtsargam. Vairāk nekā ievērības cienīga atlikušajā spēles laikā nenotika, un RTU svinēja uzvaru ar rezultātu 1:0,» spēles otro puslaiku apraksta S. Kārkliņš.

Spēles protokols.

Nākamo spēli RTU futbolisti aizvadīs piektdien, 24. oktobrī, plkst. 12 pēc Latvijas laikā ar Horvātijas komandu «Zagreb».

UEFA rīkotās «Regions Cup» sacensības notiek reizi divos gados, un tajās piedalās Eiropas valstu labākās amatieru futbola komandas. Šajā turnīrā spēlē futbolisti, kuri iepriekš nav piedalījušies profesionāla līmeņa turnīros. Pašreizējie «Regions Cup» īpašnieki ir Itālijas komanda «Veneto», kas to ieguva 2013.  gada jūnija beigās.

Atgādinām, ka 2013. gada oktobra beigās «RTU Futbola centrs» ieguva Latvijas 2. līgas čempionu titulu, kas nodrošināja dalību prestižajās UEFA organizētajās «Regions Cup» sacensībās.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

22. oktobris, 2014 plkst. 16:52

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi