RTU IEVF BUNĪI studenti iekļauti starptautiskas organizācijas stipendiātu skaitā

20. decembris, 2013
.
.
.

Kopš 2006. gada Rīgas Tehniskās universitātes Inženierekonomikas un vadības fakultātes Būvuzņēmējdarbības un nekustamā īpašuma ekonomikas institūts (RTU IEVF BUNĪI) ir Starptautiskās Nekustamā īpašuma federācijas – FIABCI International – biedrs. Šī dalība dod iespēju nekustamā īpašuma jomā strādājošajām institūcijām uzlabot savas darbības kvalitāti un kompetenci, savstarpēji apmainīties ar informāciju, kā arī paplašināt savas biznesa iespējas lokālā, nacionālā un starptautiskajā līmenī.

FIABCI 2013. gada rudens stipendiju fondā ir iekļautas RTU IEVF BUNĪI pārstāves: 2. kursa maģistrante Linda Kauškale un pētniece Tatjana Štaube, kas 26. novembrī ieguva ekonomikas doktora grādu.

Linda Kauškales pētījumu tēmas ietver: ekonomiskās attīstības ciklu ietekme uz nekustamā īpašuma tirgu Latvijā, nekustamā īpašuma tirgus ilgtspējīgas attīstības problēmas Baltijas valstīs.

Savukārt Tatjana Štaube analizē Latvijas nekustamā īpašuma attīstību teritorijas stratēģiskās attīstības virzienā Baltijas jūras reģiona ietvaros (t. sk. – uzņēmējdarbības aktivitāšu telpiski ekonomiskā izvietojuma iespējas Latvijā, daudznacionālo rūpniecības uzņēmumu reģionālās specializācijas uzlabošana Latvijā).

Jāatzīmē, ka 2013. gada pavasarī par FIABCI stipendiāti kļuva RTU IEVF BUNĪI doktorante Iveta Stāmure, savukārt 2012. gada rudenī grants tika piešķirts RTU IEVF BUNĪI doktorantei Sandai Geipelei.

FIABCI Stipendiju fonds ir starptautiska iniciatīva, kas vērsta uz jaunās paaudzes nākotnes karjeras atbalstu visā pasaulē. Līdzekļi tiek piešķirti arī dalībvalstu universitātēm, lai veicinātu to starptautiskās nekustamā īpašuma izglītības programmas. Fonds atbalsta visu FIABCI reģionu nekustamā īpašuma jomas pētniekus un ir piešķīris stipendijas pretendentiem no daudzām FIABCI dalībvalstīm.

Kā zināms, jau kopš 2006. gada RTU IEVF BUNĪ institūts īsteno bakalaura programmu «Nekustamā īpašuma pārvaldība» un maģistra programmu «Būvuzņēmējdarbības un nekustamā īpašuma vadīšana», kas ir atzītas arī starptautiskajā nekustamā īpašuma tirgū.

http://www.fiabci-usa.com/education/

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

20. decembris, 2013 plkst. 12:54

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi