RTU jau otro gadu pēc kārtas triumfē Latvijas XXVI Universiādes kopvērtējumā vīriešu konkurencē

9. jūnijs, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studenti ieguvuši 1. vietu Latvijas XXVI Universiādes kopvērtējumā, vīriešu konkurencē apsteidzot Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) sportistus un bronzas medaļniekus no Latvijas Universitātes (LU), kuri tikai ar viena punkta starpību apsteidza 4. vietas ieguvējus – Latvijas Lauksaimniecības universitātes studentus.

 

Sieviešu konkurencē RTU ieguva augsto 2. vietu, piekāpjoties LSPA un pārspējot LU studentes. Zīmīgi, ka kopvērtējumā RTU un LU bija vienāds punktu skaits, bet, tā kā šīs Universiādes laikā RTU sportistes bija guvušas vairāk 1. vietas nekā LU, kopvērtējumā RTU saņēma sudraba godalgas.

Latvijas XXVI Universiāde norisinājās visa 2015./2016. mācību gada laikā, un tajā piedalījās studenti no 27 Latvijas augstākās izglītības iestādēm. Vīrieši aizvadītajā Universiādē cīnījās 16 dažādos sporta veidos, kopvērtējumā summējot labākos sasniegumus 12 sporta veidos. Savukārt sievietes Latvijas XXVI Universiādē sacentās 11 sporta veidos, no kuriem katra augstskola kopvērtējumā summēja punktus no astoņiem sporta veidiem, kuros gūti augstākie rezultāti.

Kopvērtējuma rezultāti

RTU Komunikācijas un mārketinga departaments

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

9. jūnijs, 2016 plkst. 13:34

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi