RTU jauktais koris «Vivere» aicina uz koncertu «Tiksimies saulrietā»

8. maijs, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) jauktais koris «Vivere» un tā diriģents un mākslinieciskais vadītājs Gints Ceplenieks aicina uz pavasara koncertu «Tiksimies saulrietā!». Koris kopā ar Jāni Miltiņu (klavieres), Mārtiņu Miļevski (sitamie instrumenti) un kora draugiem – folkloras kopu «Kokle» – klausītājus vedīs pa Ērika Ešenvalda, Imanta Kalniņa, Riharda Dubras, Renāra Kaupera un citu latviešu un ārvalstu komponistu skaistākās mīlas mūzikas takām.

Koncerts notiks ceturtdien, 21. maijā, plkst. 21.05 Sv. Pestītāja anglikāņu baznīcā, Anglikāņu ielā 2, un pēc koncerta koris aicina klausītājus kopīgi krastmalā piedzīvot saulrietu. Biļetes var iegādāties «Biļešu paradīzes kasēs». Biļešu cena – 2 EUR.

Koris dibināts jau 2007. gadā, taču RTUjauktā kora statusu ieguva tikai  2013. gadā. Kopš pievienošanās RTU māksliniecisko kolektīvu pulkam, koris kopā ar citiem kolektīviem un mūziķiem koncertējis dažādos kopprojektos Rīgā un ārpus tās, kā arī piedalījies divos starptautiskos konkursos, 2014. gadā iegūstot zelta diplomu Pasaules koru olimpiādē, savukārt 2015. gadā – zelta diplomu Starptautiskajā Gdaņskas Kormūzikas festivālā, taču nav sniedzis publikai atsevišķu koncertu. Šī būs kora ilgi gaidītā atkalredzēšanās arklausītājiem kora solokoncertā.

«Esam gandarīti, ka beidzot iestājies mūsu laiks un varēsim savā koncertā tuviniekiem un draugiem parādīt, kas ir tas, ko ik nedēļu darām, uz ko tiecamies, kā esam izauguši savā varēšanā, ko protam un mīlam darīt un kā dalība korī mainījusi mūsu un tuvāko dzīves. Ne jau zelta diploms rāmītī pie sienas mūs patiesi raksturo. Tas ir prieks un atzinība to cilvēku acīs, kuri irklāt koncertos, dzird, redz un saprot mūsu kaislību – dziedāšanu,» stāsta koncerta mākslinieciskā vadītāja un koriste Marita Deksne.

Korisapvieno 50 dažāda vecuma un profesiju dziedātājus – RTU absolventus, studentus, viņu radus un draugus, kurus vieno dziedāšanas mīlestība. Kora repertuārā ir latviešu un citu tautu tautasdziesmas, dažādu valstu,laikmetu un autoru klasiskās un garīgās mūzikas skaņdarbi, mūsdienu komponistu skaņdarbi, vairāku valstu himnas, kā arī džeza un populārās mūzikas aranžējumi. «Viveres» sniegums priecējis publiku nozīmīgākajos pašmāju kormūzikas notikumos. Vairākus gadus koris ir atbalstījis Likteņdārza tapšanu, kā arī muzicējis citos labdarības projektos, piemēram, Ziemassvētku labdarības koncertu ciklā «Apsnieg eņģeļu koks». Kora mērķis ir līdz 2018. gada Vispārējiem latviešu dziesmu un deju svētkiem kļūt par vienu no 10 labākajiem koriem Latvijā.

Koncertu atbalsta RTU un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

8. maijs, 2015 plkst. 15:49

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi