RTU jauktais koris «Vivere» Starptautiskajā Gdaņskas Kormūzikas festivālā iegūst Zelta diplomu

16. februāris, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) jauktais koris «Vivere» Starptautiskajā Gdaņskas Kormūzikas festivālā, kas no 13. līdz 15. februārim norisinājās Polijā, ieguvis Zelta diplomu. Šis bija viens no pirmajiem starptautiskajiem konkursiem kora pastāvēšanas laikā.

Konkursā koris  atskaņoja četrus skaņdarbus: Sergeja Rahmaņinova garīgās mūzikas kompozīciju «Bogoroditse Devo», latviešu tautasdziesmu Selgas Mences apdarē «Kalējs kala debesīs», komponista Ola Gjeilo skaņdarbu «Northern Lights» un Jura Kulakova latviešu tautasdziesmas apdari «Noriet saule vakarā». Tāpat paplašinātu konkursa programmu koris izpildīja arī divos koncertos Gdaņskas Sv. Nikolaja baznīcā un Sv. Katrīnas baznīcā.

Konkursā kopumā piedalījās 12 kori jaukto koru, viendabīgo koru, bērnu koru un vokālo kamerkoru kategorijā, pārstāvot Latviju, Ķīnu, Poliju, Krieviju un Turciju.

Jauktais koris «Vivere» dibināts 2007. gada 14. septembrī pēc absolventu iniciatīvas kā Rīgas Biznesa skolas jauktais koris, taču kopš 2013. gada septembra koris ir RTU jauktais koris. Kora repertuārā ir gan tautas mūzika, gan arī džezs un popmūzika. «Viveres» sniegums priecējis publiku gan nozīmīgākajos pašmāju kormūzikas notikumos, gan Amerikā. Vairākus gadus koris ir atbalstījis Likteņdārza tapšanu un muzicējis arī citos labdarības projektos. 2014. gada Pasaules koru olimpiādē koris ieguva zelta diplomu.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

16. februāris, 2015 plkst. 16:18

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi