RTU komanda izcīna Latvijas čempionu titulu šahā

8. jūnijs, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) komanda izcīnījusi zelta medaļas Latvijas komandu čempionātā šahā. Uzvarētāji tika noskaidroti čempionāta augstākās līgas finālposmā, kas norisinājās 6. un 7. jūnijā Rīgā.

RTU komandu pārstāvēja Egons Lavendelis (komandas kapteinis), Aleksejs Širovs, Aloizas Kveinis, Toms Kantāns, Aleksandrs Volodins, Laura Rogule, Anna Ivanova, Kristaps Kalniņš un Katrīna Šķiņķe. Otrajā vietā ierindojās «Termo-Eko/RŠF» komanda, bet godalgoto trijnieku noslēdza Ventspils komanda.

Cīņa par čempionu tituls tika izšķirta pēdējā mača pēdējā partijā. Pirms pēdējās kārtas līdera pozīcijās bija «Termo-Eko/RŠF» un RTU komanda, bet par diviem punktiem atpalika Ventspils komanda. Līderi pēdējā kārtā aizvadīja savstarpējo cīņu, kurā neizšķirta gadījumā čempionu titulu iegūtu «Termo-Eko/RŠF» komanda, bet RTU komanda zaudējuma gadījumā ierindotos 3. vietā.

Izšķirošais mačs sākās ar Toma Kantāna pārliecinošu uzvaru pār Rolandu Bērziņu. Sekoja Alekseja Širova uzvara pār Vasīliju Popovu, kas ļāva RTU komandai izvirzīties vadībā ar 2:0. «Termo-Eko/RŠF» prettriecienu iesāka Jeļena Zajaca, kas uzvarēja Lauru Roguli. Turpinājumā savu apdomas laiku pārtērēja RTU komandas pārstāvis Aleksandrs Volodins, kura pozīcija bija tālu no zaudējuma, rezultātu izlīdzinot 2:2. Rezultāts izšķīrās divu leģionāru cīņā, kurā ar melnajām figūrām Aloizas Kveinis pieveica Kirilu Stupaku, nodrošinot RTU komandai Latvijas čempionāta zeltu.

Pēc šīs sezonas turnīra vietas augstākajā līgā ir garantējušas pirmās septiņas vietas ieguvušās komandas, kā arī «RTU/Juniors» un «Kuldīgas NSS» komandas kā pirmās līgas pirmo divu vietu ieguvējas.

RTU komanda iepriekš bija uzvarējusi trīs gadus pēc kārtas, bet pēdējos divus gadus čempiona tituls piederēja «Termo-Eko/RŠF» komandai.

Turnīra rezultāti

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

8. jūnijs, 2015 plkst. 14:47

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi