RTU komanda uzvar Latvijas kausa trešajā posmā svarbumbu celšanā

20. aprīlis, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) svarbumbu celšanas komanda kārtējo reizi uzrādījusi lieliskus rezultātus Latvijas kausa trešajā posmā svarbumbu celšanā, izcīnot 1. vietu gan stafetēs, gan komandu kopvērtējumā.

Vecumniekos notikušajā Latvijas kausa posmā svarbumbu celšanā, kas šoreiz bija raušanas vingrinājumā, ļoti atzīstami startēja RTU komandas pārstāves Karine Gagaeva (RTU Sporta klubs ((SK)), kura ar 16 kg svarbumbu svara kategorijā līdz 58 kg sacensību posmā ieguva 1. vietu. Savukārt Sintija Pastare (RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes absolvente) palika nepārspēta svara kategorijā līdz 68 kg, startējot ar 24 kg svarbumbu.

Labus startus uzrādīja arī RTU izlases jaunie dalībnieki – Mārtiņš Mihaeljans (Elektronikas un telekomunikāciju fakultātes (ETF) 1. kurss) un Mihails Patreniņš (Būvniecības inženierzinātņu fakultātes (BIF) 1. kurss). Abi sportisti startēja svara kategorijā līdz 63 kg, ceļot 24 kg svarbumbas. M. Mihaeljana kontā – 50 reizes, bet M. Patreniņa – 66 reizes. Šie rezultāti M. Patreniņam garantēja 2. vietu gan junioru, gan pieaugušo grupā un M. Mihaeljanam – 3. vietu gan junioru, gan pieaugušo grupā. Minētajā svara kategorijā veiksmīgi startēja arī Andrejs Makuha (Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes (EEF) absolvents), kurš 32 kg svarbumbu spēja saraut 93 reižu, izcīnot uzvaru. Līdz ar to svara kategorijā līdz 63 kg visi trīs goda pjedestāla pakāpieni tika RTU sportistiem.

Arī citi RTU izlases sportisti sasniedza guva augstus individuālos rezultātus, piemēram, Artūrs Aleksandravičus (Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātes (MTAF) 4. kurss) 24 kg svarbumbu svara kategorijā līdz 68 kg fiksēja 123 reizes, kas viņam deva 3. vietu. Roberts Koops (BIF 5. kurss), startējot ar 32 kg svarbumbu svara kategorijā līdz 85 kg, uzrāva to 66 reizes, izcīnot 3. vietu un piekāpjoties 2. vietas ieguvējam vien par divām pacēlienu reizēm. Elvijs Koniševs (Inženierekonomikas un vadības fakultātes (IEVF) 1. kurss) 24 kg svarbumbu fiksēja 164 reizes, izcīnot 1. vietu junioru grupā svara kategorijā līdz 95 kg. Raitis Gideks (EEF 4. kurss), startējot ar 32 kg svarbumbu svara kategorijā līdz 105 kg fiksēja to 83 reizes, kas viņam nodrošināja 3. vietu. Savukārt Ingus Leja (BIF 5. kurss) 32 kg svarbumbu fiksēja 96 reizes, iegūstot 2. vietu savā kategorijā.

Individuālos vingrinājumus noslēdza komandu stafetes, kurās sacensību dalībniekiem bija jāizpilda grūšanas vingrinājums. Šajā reizē RTU svarbumbu celšanas komandai cīņa par zeltu izvērtās īpaši spraiga, jo komanda nebija labākajā sastāvā – tās viens no spēcīgākajiem sportistiem Arnis Hansons bija devies uz zemessardzes apmācībām. Bet par spīti tam RTU komanda sīvā cīņā ar rezultātu 114 reizes guva uzvaru, pārspējot Jēkabpils komandu par trim reizēm, bet Vecumnieku komandu – par astoņām.

RTU komanda triumfēja arī kopvērtējuma tabulā, Vecumnieku posmā ar 92 punktiem iegūstot čempiona titulu. 2. vieta ar 88 punktiem – mājiniekiem – Vecumnieku komandai, bet trešā vieta ar 79 punktiem – apvienotajai Rugāju/Jaungulbenes komandai.

Sacensību atklāšanas laikā notika arī svinīgā Latvijas Svarbumbu celšanas asociācijas priekšsēdētāja apstiprināšana. Minētajā amatā jaunā valde jau iepriekšējā Rugāju posmā, kas bija otrais šīs sezonas posms Latvijas kausa svarbumbu celšanā, vienbalsīgi ievēlēja RTU komandas sportisti un MLĶF absolventi Sintiju Pastari.

Sportiste var lepoties ar nozīmīgiem sasniegumiem svarbumbu sportā – viņa ir daudzkārtēja Latvijas čempione svarbumbu celšanā, daudzkārtēja Latvijas kausa ieguvēja svarbumbu celšanā, vairāku Latvijas rekordu īpašniece svarbumbu celšanā, 3. vietas ieguvēja Eiropas Junioru čempionātā svarbumbu celšanā Sanktpēterburgā un 3. vietas laureāte Pasaules Junioru čempionātos svarbumbu celšanā Krievijā, Tjumeņā, un Vācijā, Hamburgā. 2014. gadā S. Pastare ieguva Latvijas labākās sportistes titulus svarbumbu celšanā gan pieaugušo, gan junioru grupā, 2015. gadā viņu atzina par Latvijas labāko sportisti svarbumbu sportā. S. Pastare ir trīskārtēja (2013., 2014. un 2015. g.) SELL Studentu spēļu čempione spēka trīscīņā absolūtajā kategorijā, kā arī viņai pieder četri Latvijas rekordi spēka trīscīņā junioru grupā svara kategorijā līdz 72 kg.

Savukārt sacensību noslēgumā pēc svinīgās apbalvošanas noskaidroja sportistus, kuri maija vidū dosies uz Polijas pilsētu Gdaņsku, kur norisināsies Eiropas čempionāts svarbumbu celšanā. No RTU izlases sportistiem uz šo čempionātu dosies S. Pastare, Sanita Pastare, A. Makuha, A. Hansons un I. Leja.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

20. aprīlis, 2016 plkst. 16:22

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi